Foto bij W30

Na een tijdje lagen alle gewonde feeën veilig in de koepel. De leraars vlogen omhoog om Faragonda en Griffin te helpen en uiteindelijk werd de aanval gestaakt. Meteen werden alle gewonde feeën naar hun kamers gebracht en Corinne bracht zonder aarzelen Davina weg. Intussen werden ook de gewonde heksen verzorgd.

“Gaat het, Bloom?” Ze zat op Faragonda’s kantoor, samen met de andere Winx, Griffin, Roxy, Laetitia en ook Corinne, de enige studente van Wolkentoren die bereid was haar visie te geven.
“Waarom vielen ze me aan?”, vroeg Bloom zacht.
“Ik denk dat je dat zelf wel weet, Bloom”, zei Faragonda. “Angst.”
“Als ik dat had geweten, zou ik de aanval nooit hebben laten doorgaan”, zei Griffin. “En niet omdat je jezelf niet kan beschermen.”
“Ik wist er ook niets van op voorhand”, zei Corinne. “Van wat ik er vandaag van heb begrepen, hadden twee of drie heksen het afgesproken en hebben zij samen de anderen aangestookt.”
“Het is gewoon echt niet eerlijk”, verzuchtte Bloom.
“Ik denk dat het tijd wordt om de jonge heksen en feeën eens samen te roepen en uit te leggen dat Bloom geen gevaar vormt”, zei Griselda. Faragonda zuchtte even.
“Je hebt gelijk. Ik had gehoopt dat het niet nodig zou zijn, want het omgekeerde effect is ook nodig, maar het is waarschijnlijk de enige optie nu.”
“Er moet inderdaad echt iets gebeuren”, zei Griffin. “Van sommige eerstejaars kan ik die angst nog begrijpen, maar de tweede en derdejaars moeten er misschien eens aan herinnert worden dat Bloom vorig jaar iedereen gered heeft.”
“Ik weet het niet”, zei Bloom zacht. “Misschien kan ik beter gewoon, gewoon even weggaan. Ik bedoel, nou ja, misschien kalmeren ze dan wel…”
“Voor de heksen gaat dat niets helpen, Bloom”, zei Griffin.
“Misschien zullen ze niet allemaal bijdraaien, maar toch zeker een deel als we hen wijzen op wat je vorig jaar gedaan hebt”, zei Corinne zacht. “Je hebt zelf ontzettend grote offers moeten brengen, Bloom, dat wisten we allemaal. Maar je was er altijd als we je nodig hadden. Je hebt heel Magix gered, en meer.” Bloom zuchtte even. Ze had in de zomer een hekel gekregen aan al die lof, maar nu deed het haar wel even goed, na alles wat ze de laatste weken door had moeten maken.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen