Ik loop naar de beroepstributen toe. "Hey" zeg ik. Bennet staat naast me. "Hoi " zeggen Fin, Donna en Scott. "Hey, wie is dat?" Vraagt Emely. "Dit is Bennet, ook uit 12. Is het goed als hij nu mee traint?" Vraag ik. Ze wisselen een blik en knikken vervolgens. "Zo 12, laat maar eens zien wat je kan" zegt Scott tegen Bennet. Ik zie aan Bennet dat hij gespannen rond kijkt. "Ga naar het speerwerpen" fluister ik snel. Hij kijkt mij dankbaar aan en loopt naar de speerwerpbaan. "Selena, denk je echt dat het niet beschamend is met hem om te trainen? Vraagt Scott. "Hij kan goed speerwerpen" zeg ik. "En hij had niemand om mee te trainen. Hij was echt teleurgesteld en ik had medelijden" gaf ik toe. "Met medelijden kom je niet ver, je moet egt geen genade hebben als je ver wilt komen. We hebben je niet voor niets gevraagt. Gister met het messenwerpen liet je je pit en innerlijke killer zien" zegt Emely. Ik kijk naar de grond. "Ik weet het..." "Ach ze wou alleen een vriend helpen" verdedigd Fin mij.
Bennet pakt een speer beet. Hij kijkt geconcentreert naar het doel. Vervolgend vliegt de speer met een krachtige snelheid in de roos. Precies in het midden. Dan loopt hij naar ons toe. "Niet slecht" vind Fin.
Ik zit met de beroeps aan tafel. "Nog 2 dagen en dan is het interview al" meld Emely. We knikken. "Je zag er echt goed uit bij de parade Selena". Fin kijkt me serieus aan. "Dankje, jij zag er ook niet verkeerd uit" antwoord ik. Hij grijnst. "Ik heb het gehoord van het mes in de vlag" zegt Scott. Ik knik. "Mooie actie hoor" zegt hij. Ik grijns. Ik kijk langs de beroeps heen naar voren. Ik zie dat Damian met een 12 jarige zit te eten. Morge train ik wel met hem. Ik ben hem heel wat verschuldigd denk ik.
Fin heeft een boog vast. Hij staat er stevig bij. Hij kijkt goed in het doel. Zijn pijl vliegt zo in het midden. Precies in de roos.
Emely sprint over de baan. Er word een pijl op haar afgeschoten, maar die ontwijkt ze zo. Ze springt weg voor de tweede pijl. En springt naar een steen. Ze rent er heel handig overheen. Ze springt van de steen af. Zodra ze de grond raakt maakt Emely een handstand en ontwijkt behendig een pijl.
Donna gaat naar het kogelstoten. Ze pakt een heel zwaar kogel beet. Ze loopt naar voren en werpt de kogel met een grote boog weg.

Reageer (1)

  • Nouksel

    Zalig,echt goed geschreven! Waar wacht je op?! Schrijf een boek en ga naar de uitgever!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen