Ze zijn dus in de slaapvertrekken aangekomen

Helaas ging om half acht ’s ochtends de wekker af, het was tijd om aan het ontbijt te gaan en daarna naar toverdranken, waar alleen de Griffoendors naar toe zouden gaan, omdat alle combinatie lessen waren afgeschaft. Deze lessen waren afgeschaft, omdat de leerlingen elkander te veel zouden afleiden.
Bij het ontbijt was ook iedereen aanwezig, dus ging professor Anderling een belangrijke mededeling geven. “ Beste leerlingen, het is mij een eer om aan jullie aan te mogen kondigen dat ik baan als afdelingshoofd van Griffoendor ga overdragen aan een ander, deze persoon is loyaal en een grote held voor deze school geweest. Deze man is ook pas net nieuw als leraar, maar verdient dit het allermeest, ik geef de baan namelijk daar aan professor Potter. “ zei professor Anderling. Onder een luid gejuich stond Harry van zijn tafel op en sprak. “ Beste professor Anderling, ook voor mij is dit een grote verassing, toen ik vanochtend wakker werd had ik dit nooit kunnen bedenken, maar waarom ik en niet Marcel, bijvoorbeeld, hij is degene geweest die Nagini heeft gedood en daarmee dus Voldemort. Toch wil ik u bedanken en zal ik mijn best doen om voor dit jaar uw reputatie als afdelingshoofd hoog te houden. Dank u wel. “ sprak Harry.
Toe de speech en het ontbijt eindelijk waren afgelopen, gingen ze allemaal naar hun leerlingenkamer om hun boeken te pakken.
“ Zullen we maar naar de kerkers gaan? “ vroeg Albus aan Scorpius, die blijkbaar twee hele goede vrienden waren geworden. “ Tuurlijk, anders komen we nog te laat. “ zei Scorpius.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen