Scorpius blijkt dus een Griffoendor te zijn?

Toen ze allemaal klaar waren met eten nam professor Anderling alle Griffoendors mee naar de slaapvertrekken, zij deed dit, omdat de klassen oudste waren afgeschaft. De slaapvertrekken waren op de 7e verdieping. “ Leerlingen, dit is Albus Perkamentus, hij zal de ingang naar jullie slaapvertrekken bewaken en zal alleen mensen met een wachtwoord doorlaten. Het wachtwoord is: ordlus fenicus. “ zei professor Anderling en toen ze dat gezegd had, ging het portret van Albus open.
“ Als je naar boven gaat zijn de jongensslaapvertrekken aan de linker kant en die van de meisjes aan de rechter kant. Al jullie spullen zijn al boven. “ zei de professor vlak voordat ze wegliep. “ En wat vind je er nou van Albus? “ vroeg James aan zijn jongere broer. “ Nou, eigenlijk vind ik het wel mooi. “ durfde Albus tegen James te zeggen. “ En jij, Scorpius? “ vroeg James. “ Wel oké. “ zei Scorpius, terwijl hij wegdook voor een zwevend boek. “ Jij niet dan? “ vroeg Albus aan zijn oudere broer James. “ Ik vind het nou niet zo denderend, nee. “ zei James. En vlak nadat hij dat had gezegd, kwam zijn vader binnenlopen.
“ Goedenavond heren, horen jullie niet allang op bed te liggen? “ vroeg Harry aan de mannen die als enige nog in de kamer stonden, wat ze schijnbaar niet door hadden, omdat ze ineens om zich heen keken.
“ Dit ken niet waar zijn, het lijkt precies als twintig jaar geleden. “ zei Harry trots tegen James, Albus en Scorpius. “ Hall-llo prof-f-fesor Potter zei Scorpius maar al te stotterend. “ En jij bent vast Scorpius, hoe gaat het met je vader? “ vroeg Harry allemaal in een zin. “ Ik ben inderdaad Scorpius en mijn vader heeft nu een baan bij de broer van uw vrouw, George was het toch? “ vroeg Scorpius “ Ja, inderdaad. “ zei Harry glimlachend naar Scorpius. “ Maar ik ga maar weer eens, en jullie gaan nu ook slapen, anders stuur ik Foppe op jullie af. Natuurlijk, luisterde geen van drieën naar hem en waren ze nog een lange tijd opgebleven.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen