Een iets langere versie, ik zal het proberen kort te houden.

Nadat ze allemaal uitgegeten waren, hebben James, Albus en Lily netjes zoals aangeleerd de tafel opgeruimd.
“Maar papa, waar ligt Goudgrijp dan precies?” vroeg Albus na het afruimen. “In de Wegisweg.” Kreeg Albus als antwoord.” En hoe komen we daar dan?” vroeg Albus uit nieuwsgierigheid.” Ja dat weet ik wel en je moeder ook, maar jij niet.” Zei Harry een beetje pesterig tegen Albus. Albus begon erg geïrriteerd te raken van zijn vader en liep erg boos naar boven naar zijn kamer.” Wat heb ik verkeerd gezegd?” vroeg Harry even later aan zijn vrouw Ginny.” Je hebt hem boos gemaakt door niks te zeggen over de Wegisweg.” Zei Ginny tegen Harry.
Na ruim een half uur is Harry naar Albus toe gelopen. Toen hij boven kwam zag hij dat Albus erg zat te huilen naast zijn bed.” Wat is er aan de hand” vroeg Harry aan Albus.” Zeg nou gewoon hoe we op de Wegisweg komen” zei Albus kwaad tegen zijn vader.
“ Dat zal ik je uitleggen zodra je klaar bent met huilen en dus goed naar me kan luisteren.” Zei Harry tegen Albus.
Na zo’n tien minuten was Albus eindelijk uitgehuild.” Hé, jongens van 11 huilen toch niet meer.” probeerde Harry een beetje te grappen tegen zijn zoon.” Nee daar heb je gelijk in papa.” zei Albus terwijl hij zijn laatste tranen insliktte.” Maar ga je me nu vertellen hoe we in de Wegisweg komen?” vroeg Albus wederom.” Nou, eerst gaan we naar de lekke ketel in het centrum van Londen, daar nemen we eerst een lekker drankje om te kalmeren. Daarna gaan we naar achter en moet ik een aantal keer op de muur tikken in een bepaalde volgorde, maar die volgorde moet ik daar even vragen.”zei Harry tegen Albus.” Maar dat is voor latere zorg” zei Harry.
Het is ondertussen alweer vier uur ’s middags en de Potters zitten alweer lekker aan het eerste lekkere kopje thee van de dag en dat was ook zeker niet de laatste van de dag.
Ook weer na het avondeten ruimde de kinderen de tafel af en gingen ze aan de laatste kop thee van de dag.
Toen de kinderen om een uur of negen naar bed werden gestuurd door Harry, vroegen ze in koor:” Mogen we langer opblijven?” Helaas voor hun zij papa ja maar Ginny nee en dus moesten alsnog naar bed.
Na het omkleden en tanden poetsen zijn James en Lily heel braaf naar bed gegaan, Albus ging ook wel maar kon niet in slaap vallen en ging om 11 uur terug naar de woonkamer.´´ Wat doe jij nog uit bed?” vroeg Ginny nogal boos.” Ik wil zo graag naar de Wegisweg.” kreeg zij als antwoord van Albus.” Nou als je zo graag wilt dan gaan we ergens volgende week naar de Wegisweg.” Zei zijn vader. Opeens vrolijkte Albus enorm op en ging weer vrolijk terug naar bed.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen