Foto bij 77.

X.

‘Wat denk je dat we hierna krijgen?’ vroeg Harry. ‘Even kijken, we hebben de spell van Sprouts gehad, dat was the Devil’s snare. Flitwick moet de sleutels hebben betoverd en McGonagall heeft de schaakstukken betoverd’ somde Hermione op. ‘Dus dan houden we die van Quirrell en Snape nog’ maakte ik haar af. We waren nog maar met z’n 3 omdat we Ron hebben moeten achter laten bij het schaakspel van McGonagall, hij had zichzelf op geofferd voor ons zodat wij de steen konden krijgen. We waren bij de volgende deur aangekomen. ‘Klaar?’ vroeg Harry. ‘Ja!’ zeiden Hermione en ik inkoor. Harry duwde de deur open. Een vreselijke geur drong mijn neusgaten binnen, tranen welden op van de geur. Voor ons plat op de grond lag een nog grotere trol dan die we al hadden bevochten tijdens Halloween. Hij had een bloederinge wond op zijn hoofd. ‘Ik ben blij dat we die niet hoeven te bevechten’ fluisterde Harry terwijl we over de benen van de trol heen stapten. ‘Kom op, ik kan niet meer ademen’ zei ik zodra we bij de volgende deur waren.
Gelukkig was er niet iets ergs in de kamer, alleen een tafel met 7 flesjes. ‘Snape’ zei Harry. ‘Wat moeten we doen?’ we liepen verder de kamer in. Gelijk laaiden er vlammen op in de deur openingen, maar geen gewone. In de deur opening achterons paarse en voor ons zwarte. We zaten vast. ‘Kijk!’ riep Hermione en ze greep naar een stuk perkament. Ik en Harry lazen mee over haar schouder:

Danger lies before you, while safety lies behind,
Two of us will help you, whichever you would find,
One among us seven will let you move ahead,
Another will transport the drinker back instead,
Two among our number hold only nettle wine,
Three of us are killers, waiting hidden in line,
Choose, unless you wish to stay here evermore,
To help you in your choice, we give you these clues four:
First, however slyly the poison tries to hide
You will always find some on nettle wine’s left side;
Second, different are those who stand at either end,
But is you would move onwards, neither is your friend:
Third, as you see clearly, all are different size,
Neither dwarf nor giant holds death in their insides;
Fourth, the second left and the second on the right
Are twins once you taste them, though different at first sight


‘Severus, Severus’ grinnikte ik. ‘Wat ben je toch weer geniaal!’ ook Hermione was aan het glimlachen. ‘Briljant’ zei ze. ‘Dit is geen magie maar logica, een puzzel. Veel grote tovenaars hebben dit niet. Ze zouden hier voor eeuwig vast blijven zitten’ ‘Net als wij toch?’ vroeg Harry. ‘Nee natuurlijk niet!’ zei ik. ‘Alles wat we nodig hebben staat op dat stuk perkament’ ‘7 flessen: 3 van ons zijn vergif, 2 zijn wijn, een als ons veilig terug sturen door de paarse vlammen en de zwarte’ somde Hermione op. ‘Maar hoe weten we nou welke we moeten drinken?’ vroeg Harry. Hermione keek me aan. ‘Aan jou de eer’ zei ik. ‘Geef me een minuutje’ ze las het perkament een aantal keer door, toen liep ze langs de flesjes, mompelde tegen haar zelf en de flessen aanwijzend. Uiteindelijk klapte ze in haar handen. ‘Ik heb het!’ zei ze.

Reageer (1)

  • molentje1313

    mooi geschreven snelverder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen