Foto bij Schaamte.

Schaamte.

Schaamte, we kennen het allemaal. Je moeder komt langs op school, je crush komt erachter dat je hem leuk vind en ga zo maar door.
De grote vraag is; Hoe ga je met schaamte om? Het antwoord op die vraag is best simpel. Je moet doen of het je niks kan schelen. Word niet boos en ga je niet verdedigen. Lach erom en loop onopvallend weg. Als je erop reageert vinden ze het juist leuk.

Geheimen
Je vertelt je vriendin een geheim en de volgende dag weet de hele school het. We hebben allemaal zo'n vriend(in) die zijn of haar mond niet kan houden. Vertel haar/Hem dan ook niks. Soms wil je het super graag vertellen maar denk goed na aan wie je het vertelt. Is deze persoon betrouwbaar of helemaal niet? Onthoud sommige mensen kan je gewoon niet vertrouwen. Hoe jammer dat ook is.

Roddellen
Iedereen doet het maar ook iedereen heeft er last van. Of je nou de roddel verspreid of juist het onderwerp bent, roddels zijn nooit leuk. Het gaat tenkoste van anderen . Probeer ze niet te veel te verspreiden. Wie veel roddels verspreid is ook vaak het onderwerp. Zoete karma.

Real life story:

Ik liep op school aan het begin van de peuze en opende mijn kluisje. Er kwam een gestempeld briefje uit ( Hoe achterhaalt).Er stond iets op over een jongen die me leuk vond. Ik gooide het briefje in de prullenbak enwas pissed off. Ik had al dagen ruzie met een meisje en dacht dat zij het gedaan had. Het bleek dus niet zo te zijn en ik schaamde me kapot . Ik rende naar het toilet en kwam een kwartier te laat voor
nederlands. Het meisje die het briefje had gestempeld had het doorgegeven aan de docent maar ik schaamde me kapot.


Xx MissEaton

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen