Foto bij W6

“Volgt u hier ook les?”, vroeg uiteindelijk iemand aarzelend.
“Ja”, zei Bloom met een glimlach. “Maar de gewone lessen tot het derde jaar hebben mijn vriendinnen en ik al lang afgerond, we volgen nu een speciale cursus. En we helpen de leraren af en toe een handje.”
“Oh”, zei het meisje verbaasd. “Maar, maar jullie zijn de Winx, toch? Dan, dan zijn er toch een paar van jullie prinsessen?”
“Klopt”, zei Bloom met een glimlach. “Stella, Layla en ik zijn inderdaad prinsessen, en ook Flora, Tecna en Musa krijgen volgend jaar wat speciale taken. Maar die cursussen leren ons ook dingen die handig zijn voor prinsessen.” De meisjes leken erg onder de indruk.
“Mag iedereen die cursussen doen of moet je daar echt een prinses voor zijn?”
“Ik heb van juffrouw Faragonda begrepen dat niet iedereen het mag doen, maar je hoeft ook niet echt een prinses te zijn. Het is vooral belangrijk dat je goed je best doet zolang je hier gewoon studeert.”
“Euh, majesteit, ik…”
“Je hoeft me hier op Alfea niet met majesteit aan te spreken, hier ben ik gewoon Bloom”, onderbrak Bloom haar vriendelijk.
“Prinses Bloom dan, ik, nou, ik woon op Domino en… Nou, mag, mag ik vragen, bent u echt zo sterk?”
“Ik heb bijzondere krachten, ja”, zei Bloom. “Maar dat is niet zo belangrijk, ik ben eigenlijk niet veel anders dan andere feeën.”
“Maar… Ik bedoel, u bent een prinses en een koningin en u wordt ook schoolhoofd en…”
“Dat zijn allemaal maar titels waar ik niet zelf om gevraagd heb, al moet ik toegeven dat ik vooral schoolhoofd van Alfea zijn fijn ga vinden. Maar verder ben ik ook maar een gewoon meisje, ik hou van shoppen, op stap gaan met mijn vriendinnen, al dat soort dingen.”
“Maar jullie, jullie zijn de Winx, jullie zijn beroemd”, zei een andere jonge fee.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen