Foto bij a ranger/traitor 186

En uiteraard gaat Tyr naast Miko zitten. Naast wie anders?
waarmee ik niets wil zeggen over zijn lichaamsgeur

“Ik wilde je niet in de problemen brengen,” zei Miko van zodra de tweede stuurman was doorgelopen.
“Maakt niet uit,” zei Tyr. “Een Skandiër hoort eigenlijk af en toe te roeien. Anders worden we lui en zijn we niet sterk genoeg om te vechten met een bijl en schild. Dat zei mijn oom altijd.” Als Miko naar de reusachtige bijlen en enorme schilden keek, zag hij daar de waarheid van in.
“Je oom heeft helemaal gelijk. En je ziet al duidelijk dat het hier een lui zootje aan het worden is. Wie behalve jij, werkt er hier nu eigenlijk?”
“Jullie,” antwoordde Tyr. Miko grijnsde.
“Dat is waar. Mijn spieren maken me dat maar al te duidelijk. Misschien moet je je oom eens vragen of hij weet wat je tegen spierpijn kan doen.” Tyr sloeg zijn ogen neer.
“Hij is twee jaar geleden gestorven.”
“Dat wist ik niet. Het spijt me.”
“Het geeft niet.”
“Wat voor iemand was hij eigenlijk?”
“Een echte Skandiër. Hij heeft alle zeeën bevaren die een man kan bevaren en heeft de meest prachtige dingen mee naar huis genomen. Sinds mijn vaders dood heeft hij voor me gezorgd, al heeft hij het nooit goedgekeurd dat mijn moeder…” Tyr maakte zijn zin niet af en trok harder aan zijn riem, waardoor ze bijna uit de maat raakten. Miko besloot er niet op in te gaan. In plaats daarvan vroeg hij:
“En je vader? Wat deed die? Voor hij stierf.” Tyr beet op zijn lip.
“JONGEN!” klonk plots de stem van de Skirl. “Waar zit je, bij Gorlogs baard! Kom als de bliksem hierheen of ik laat je geselen!”
“Ik kom!” riep Tyr terug en hij sprong overeind. Toen keek hij Miko recht aan. “Boogschutter,” zei hij in het, bijna accentloos, Aralueens. Om zich vervolgens om te draaien en snel weg te rennen. Miko verbijsterd achterlatend.
“Waar sloeg dat ‘boogschutter’ op?” vroeg Nowell. Natuurlijk had hij hier en daar wel een paar woorden Skandisch opgevangen, maar hij sprak het lang niet goed genoeg om de gesprekken tussen Tyr en Miko te kunnen volgen. Maar als Tyr plotsklaps in het Aralueens begon, verstond hij dat uiteraard wel.
“Niets bijzonders,” antwoordde Miko. Voor hij Nowell inlichtte, wilde hij eerst voor zichzelf uitmaken, wat hij met dat laatste stukje informatie aan moest.

Reageer (9)

  • Storiefan

    ik denk dat Tyrs vader tot de aralueense schutters behoorde

    9 jaar geleden
  • QueenOfEmerald

    Zou Tyr de broer van Miko zijn? Hun vader(s) zijn allebei Aralueense boogschutters die naar Skandia zijn gegaan en getrouwd zijn met een Skandische. Nou ja, bij Tyr vermoed ik het alleen maar.

    9 jaar geleden
  • willverdrag

    echt COOL !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1 decennium geleden
  • Feanor

    Was zijn oom een Grijze jager? of was ie half om half, Skandiers en Aruleens?,
    spannend, ;), Jammer van die Skirl dat ie hem er bij moest roepen

    1 decennium geleden
  • Glorfindel

    ik geloof dat er twee half skandische aan boord zijn
    snel verder!!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen