Foto bij 10.

De volgende ochtend werd ik maar om tien uur wakker. Ik had echt lang geslapen normaal slaap ik maar maximum tot een uur of acht. Toen ik voor de spiegel stond kon er een grote lach vanaf. Gisteren was echt beter gegaan dan ik had verwacht. In mijn pyjama ging ik aan de keukentafel zitten en at een boterham met choco met een pot zwarte koffie. Daarna ging ik terug naar boven en deed vlug mijn hardloopkleren aan. Ik moest dringend eens mijn gedachten verzetten en dat ging het beste door te sporten. Met mijn oordopjes in met muziek van Rihanna liep ik naar het park. Na 30 minuten was het tijd voor even te rusten. In het park ging ik zitten en keek rond. In de verte zag ik een koppeltje lopen hand in hand. Je zag dat ze verlieft zijn door het constant kijken naar elkaar met een verliefde blik in hun ogen. Even voelde ik een jaloers gevoel door mij heen gaan, maar snel zette ik mij daarover. Toen ze dichter kwamen wende ik mijn blik af. Zo staren is onbeleefd dus keek ik maar recht voor mij. Na uitgerust te zijn vertrok ik terug naar huis. Eenmaal thuis ging ik vlug onder de douche staan met de radio luid. Uit volle borst zong ik mee met de muziek. Dat deed ik altijd als ik onder de douche stond. Na mij gewassen en afgedrogen te hebben deed ik kleren aan en een beetje mascara en lipglos op. Om twaalf uur vertrok ik naar mijn ouders. Elke zondag was het de gewoonte om te gaan eten. Ik zag toen ik toekwam dat mijn broer en Olif er al waren. Mijn ma deed al de deur open terwijl ik zelf nog niet op de bel had gedrukt.
'Hey mam'
'Dag lieverd, is alles goed?'
Vlug gaf ik mam een knuffel en ging door naar binnen. Ik wou mijn nichtje zien. Toen ik binnenkwam liep Elena vlug naar mij toe voor een lange knuffel. Daarna ging ik naar de rest van de familie voor een kus te geven. Na wat te hebben gebabbeld over koetjes en kalfjes en te hebben gegeten moest Elena in bed gestopt worden voor een middagdutje.
'Kom, mama gaat je in bed stekken' zei Olivia
'Tantie meegaan' zie ze lief kijkend naar mij.
Olif keek mij aan en met veel plezier ging ik mee naar boven met de kleine.
Elena had zelf een kamer bij oma en opa voor als ze kwam blijven logeren. Hij was kleurrijk ingericht met posters van K3 en Hello Kitty.Ze had zelf veel dingen mogen meebeslissen en natuurlijk waren het deze twee dingen die omhoog hangen. Ze was er verzot op. In de hoek stond een boekenkast met veel verschillende kinderboeken. Ook had ze een eigen kleerkast hier staan. Ik deed haar roze pyjama aan van Hello Kitty. Normaal kon ze dat al alleen maar toch wou ze dat ik haar hielp. Nadat ze haar tandjes had gepoetst stak ik haar in bed.
'Tantie vehaal voolezen' vroeg Elena smekend.
'Welk verhaaltje moet ik lezen?'
'Tiny en paawd'
Vlug zocht ik de boekenkast af, er stonden heel veel tiny boeken. Nu nog een boek vinden over een paard. Aha tiny leert paardrijden had ik dan toch gevonden. Na de vijfde pagina zag ik dat Elena al lag te slapen. Ik deed nog het dekentje goed over haar geen en gaf haar een kus, ook liet ik het nachtlampje branden. Nog eventjes naar het toilet en dan ging ik terug naar beneden.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen