Foto bij Prologue - Orlando Lumberjack

Eerste hoofdstuk in district 12

De Zon schijnt door het bladerdak, en ik kijk naar boven, waar er nog een klein beetje blauwe lucht is.
Al stappend naar weet ik veel waar kom ik Alexis Hawtorne tegen. Het mooie blonde meisje vanuit de Jaagfamillie die in de laag wonen.
Alles wat ze vangt verhandelt ze in de as, de zwarte markt van ons district waar wij ons hout verhandelen die we gekapt hebben. elke zaterdag brengen we samen wat tijd door in het bos, als mijn broertje Thomas mijn vader aan het helpen is met het eten en als mijn broer Simon in de mijnen aan het werken is.
Ze is heel lief, maar wel verlegen en stil. 'al wat gevangen? vraag ik vriendelijk' 'Ja, een paar eekhoorns en een konijn' 'Wauw' antwoord ik, want eten in ons district is vaak tekort. mensen sterven aan de honger, maar hun officiele doodsoorzaak is altijd longonsteking, hartinfarnkt, enzovoort.
Het Capitool wil niet toegeven dat ze onze mensen veel te slecht behandelen. 'Hoeveel keer zit je naam er in?' vraagt ze.
'15' antwoord ik. Dat zijn er 4 verplichte en 11 keer heb ik mijn naam moeten inruilen voor voeldselbonnen, waar er graan en olie mee te krijgen van.
Eerst mocht het niet van Simon, die nu voor de laatste keer aan de boete meedoet, maar we verhongerden bijna dus het moest wel.
'Jouw naam? ' vraag ik dan. '4' zegt ze, dat betekend dcat ze nog nooit haar naam voor bonnen heeft moeten inruilen.
'We hebben bijna geen eten meer, dus na de boete ga ik mijn naam 10 keer inruilen als het mag van Selena, die er al 68 keer inzit.
Selena Hawthorne is Alexis haar oudere zus. En ook Simon zijn vriendinnetje. Samen wonen de twee bij hun vader Gale, een echte goede jager.
'Ik hoop voor haar dat ze niet wordt getrokken' zeg ik tegen Alexis, terwijl ze pas beseft dat het over haar zus gaat.
'Tja, de kansen zijn nooit echt in je voordeel.'

The Odds are never in your favor

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen