Foto bij Proloog

Het beeld van een soldaat is in mijn land door de jaren heen nogal veranderd.
Heel vroeger was het een ridder. In een harnas, op een paard wat eveneens uitgerust was met een harnas. Deze ‘ridder’ had enkel de beschikking over een lans en zijn beschermende pak en werd erop uitgestuurd door zijn heer om land te veroveren of te verdedigen.
Het tijdperk daarop had soldaten die zelf liepen, of vervoerd werden door paarden. Zij droegen mutsen en trokken kanonnen en katapulten voort.
In de twintigste eeuw was het een man van zestien tot een jaar of veertig. In legergroene kleding, met een geweer onder zijn arm en met een onveilige helm.
Daarna werden het volwassen mannen met een blauwgroene baret, kogelvrije vesten en stevige overals. Weer met geweren, maar beter beschermd tegen potentieel gevaar. De blauwhelmen waren, in tegenstelling tot de legergroene-ten-dode-opgeschreven exemplaren, bedoeld tot het stichten van vrede en kwamen van een grote internationale veiligheidsorganisatie.

Nu was een soldaat een man of vrouw die de binnenlandse orde handhaafde. Ervoor zorgde dat de gewone burgers hun leven konden leven. Soldaten rekenden af met de mutanten.
Mutanten waren de nakomelingen van mensen die getroffen zijn door de Epidemie. Zij hebben kleine mutaties in hun genen waardoor ze een extraatje hebben. Ze kunnen dingen manipuleren of hebben een zesde zintuig. Maar net als in videogames zijn er voor alles wat iemand kan maar een bepaald aantal punten te vergeven. Mensen met deze mutaties hebben er iets bijgekregen, maar moesten er ook iets voor inleveren. Dat is altijd anders. Het is een willekeurige verdeling, net als bij normale mensen. Soms kunnen ze niet zien, hebben ze onderontwikkelde ledematen. Dit zijn onschuldige vormen. Maar vaak heeft het gebrek te maken met de menselijke psyche.
Deze mutanten missen verschillende vormen van menselijkheid. Kunnen niet meer sluitend redeneren. Maken de verkeerde keuzes.
De Regering noemt mutanten Dwalingen. Omdat ze van het geaccepteerde pad af lopen en door onbekend terrein dwalen.
Dwalingen zijn gevaarlijk. Door hun gebrek aan menselijk inzicht kunnen ze verwoesten.

Althans, dat is wat ons verteld wordt.

Reageer (3)

  • LoveDevil

    Niceeeee!

    1 decennium geleden
  • Quies

    lijkt me een interessant verhaal te worden!

    1 decennium geleden
  • Bellaen

    Netjes, begint spannend. Ik kan niet wachten om het verder te lezen! (natuurlijk wil ik geen druk op je zetten of wat dan ook xD)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen