Foto bij De 100e Hongerspelen - 287

“De keuze is aan jou, Lisbet”, zei Katniss met een glimlach. Lisbet vloog Peli om de hals. “Ik veronderstel dat dat ja betekent.” Lisbet liet Peli los en begon meteen te gebaren.

“Ze zegt dat ze heel graag bij mij wilt blijven en voor Cille zorgen. Ze wil je bedanken om de nieuwe rechten die ze krijgt. En mij omdat ik zo goed voor haar zorg. En ze vraagt wanneer ze naar haar familie mag.” Peli keek naar Lisbet. “Ik heb het nu nog even druk, Lisbet, dat begrijp je wel. Maar zodra ik tijd heb, zoek ik je familie en maak ik een afspraak met hen. Ik wil sowieso wel graag even meegaan de eerste keer, als je dat goed vindt. En dan kan ik natuurlijk ook meteen vertalen voor je.” Lisbet knikte enthousiast.
“Nou, ik laat jullie maar”, zei Katniss. “Breng het avoxbureau maar op de hoogte, Peli, en laat hen meteen weten dat ik over een paar dagen langskom om wat te regelen.”
“Doe ik”, zei Peli blij. Ze keek naar Cille, die er duidelijk al een tijdje niets meer van begreep. “Hoor je dat, Cille? Lisbet blijft bij ons vanaf nu.” Cille keek haar moeder even verbaasd aan. Peli glimlachte. “Ik bedoel dat we normaal avoxen huren en maar een tijdje kunnen houden en dat ze dus allemaal na een tijdje weer weg moeten, maar Katniss heeft net beloofd dat ik Lisbet mag kopen en dat ze dus bij ons blijft.” Meteen verscheen er een stralende glimlach op Cilles gezicht en ze stak haar hand uit naar Lisbet. Die liep naar Cille toe en omhelsde haar.
“Euhm, Peli?”, fluisterde Katniss. “Je mag haar nu kopen, maar je moet ook begrijpen dat ik de avoxen over een paar jaar allemaal vrij wil laten, dus dan is Lisbet ook vrij.” Peli’s gezicht betrok. Lisbet stootte haar aan en zei weer iets in gebarentaal. Meteen klaarde Peli’s gezicht weer op.
“Ze zegt dat ze dan ook vor Cille wil blijven zorgen als ze wat meer mag, ze vindt dat ik zoveel voor haar gedaan heb dat ze dat wel moet.”
“Dat is heel fijn”, zei Katniss.
“Maar ze wil dan wel betaald worden”, voegde Peli er lachend aan toe.

Reageer (4)

  • molentje1313

    Snel verder

    1 decennium geleden
  • Fadedd

    ahw leuk ! snel verder x

    1 decennium geleden
  • Marly2801

    leuk!
    Snel verder (:

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    Een avox die alles goed op een rijtje heeft :D

    snel verder!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen