Foto bij 008

We hadden nog wat gedronken en zijn toen meteen de auto ingestapt. Zingend reed ik mijn oude oprit voorbij en zette hem daar op de stoep. Mijn ouders die ons achterna reden, zette hun auto daar wel neer en stapte uit. Steven hield de deur voor ons open en liet ons binnen.
‘Juist. Gwen, als jullie wat drinken of zo, ga ik mijn tas inpakken.’
‘Leah wil je vast wel helpen.’ zei ik en duwde haar naar hem toe. Steven keek me even raar aan, maar liet toen Leah voorgaan naar boven. Grijnzend keek ik naar Paul en duwde hem op de bank. Ik haalde snel twee glazen cola ent oen ik terug kwam, stond Paul bij de foto’s boven de openhaard te kijken.
‘Ow asjeblieft. Kijk niet naar die foto’s.’ zei ik en trok hem weg. Althans, dat probeerde ik. Natuurlijk verplaatste hij geen centimeter dus wurmde ik me tussen Paul en de foto’s. Hij begon te lachen en pakte mijn gezicht vast met twee handen. Ik keek hem nep verdrietig aan waardoor hij begon te lachen.
‘Je bent prachtig.’ Zei hij en gaf me een klein kusje op mijn neus. We gingen snel weer zitten toen mijn ouders de woonkamer binnen kwamen.
‘Zorg goed voor Steven he Gwen.’ Zei mijn vader tegen me en legde zijn hand op mijn knie. Ik knikte en glimlachte klein. Ik hoorde mijn moeder zacht snikken. Ik grinnikte en ging op de armleuning van haar stoel zitten.
‘Mammie, niet huilen.’ Suste ik haar en trok haar naar me toe. ik keek Paul even verontschuldigend aan. Hij keek alleen maar terug met pretoogjes waardoor ik lachend met mijn ogen draaide.
‘Sorry hoor jongens.’ Zei mijn moeder en droogde haar wangen. Ze draaide zich naar Paul toe en schraapte haar keel even.
‘Paul, zorg je goed voor mijn dochter?’ vroeg ze en keek hem met grote ogen aan.
‘Altijd. Ik zou het mezelf niet vergeven als er iets met haar zou gebeuren.’ zei hij en pakte de hand van mijn moeder beet die ze op zijn knie had gelegd. Mijn moeder zuchtte opgelucht en sloeg haar armen op Paul heen.
‘Je bent een goede knul Paul.’ Zei mijn vader en gaf hem een klopje op zijn schouder.
‘Dank je pap.’ Zei ik zacht en gaf hem een kus op zijn wang. Hij legde zijn grote hand op mijn hoofd en knikte naar me dat het goed was.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen