Foto bij The beginning.

"mijn naam is Lucy ik ben momenteel 16 jaar.
Ik werk op een ruimtestation net buiten de aarde, naja, nu niet meer dit komt doordat mijn leven heel wat is verandert in een iets wat rare maar ook positieve wijze. Het begon als volgt......."





8 mei 2083
Op deze datum is een nieuw ruimteprogramma van start gegaan onder leiding van NASA en de NAVO. Een ruimteprogramma waarbij pubers van mijn leeftijd naar de ruimte werden gestuurd om te onderzoeken en leren om te gaan met de ruimtelaser die redelijk wat jaren training op zich nam om het op de juiste manier te leren beheersen. Het hele ruimteprogramma leek eigenlijk best veel op het 'star wars' programma dat president Reagan tijdens de koude oorlog openbaarde. De ruimtelaser was zeer belangrijk, de aarde werd de laatste jaren geteisterd door vele asteroïde inslagen. De ruimtebemanning die momenteel voor de veiligheid zorgde waren flink veroudert, ook de ruimtestations waren wel aan wat vernieuwing toe. In totaal namen er 10 deelnemers uit 10 verschillende landen deel aan het ruimteprogramma, en werden naar 10 verschillende ruimtestations gestuurd. Voor de deelname werden er in ieder land (Nederland, VS, Rusland, China, Frankrijk, Zuid-Afrika, Egypte, Brazilië, canada en Noorwegen) een soort van audities gedaan. Voor deze audities moest je 5 tests met succes voltooien.
Ikzelf had nooit verwacht dat ik mee zou doen aan deze audities laat staan de tests met succes voltooien........

Hoofdstuk 1 - Hoe het begon.

21 september 2081

Het was een bijzondere dag, ik heb geruchten gehoord dar er vandaag een stel rijke snuiters langs kwamen. De economie leraar bleef maar doorpraten over belastingschijven en vaste goederen, grrrr ij word er gek van! 'attentie, attentie, willen alle leerlingen zich in de aula verzamelen! Vergeet a.u.b. je schoolpas niet, dank u”. 'hea? Waarom? We worden normaal nooit met de gehele school opgeroepen!' Zei ira, een vriendin van mij. Inderdaad zei Sofia, dit gebeurt normaal nooit! We pakten onze tassen in en liepen naar de aula. Het ging alleen niet bepaald snel...de gangen waren overvol met leerlingen. Na ongeveer 10 minuten zat elke leerling geruisloos in de aula. Overal gingen stemmen rond, zo van 'waar wachten we nou op?' Of ' wie heeft er nou weer wat geflikt!?' Toen ontstond er opeens een spotlight op het podium, twee mannen in zwarte pakken kwamen achter het gordijn vandaan. Welkom! Wij zijn van NASA en we willen jullie verwelkomen op bijzondere dag. Vandaag worden er 5 random studenten van jullie school gekozen voor een ultieme 'once in a lifetime' ervaring. Deze 5 leerlingen gaan enkele tests door waarna de beste doorgaat naar de nationale audities en misschien de kans heeft op een ware missie naar de ruimte! De hele aula werd rumoerig. 'ssssshhhhhht! Deze heren zijn nog niet uitgepraat!' Riep de directeur door de microfoon. De lange man: wij verzoeken jullie allemaal om jullie schoolpas in deze bak te doen.
Alle leerlingen kwamen in beweging en haalden hun schoolpas uit hun portemonnee, broekzak of rugzak en, stopte het in de bak. Korte man: wij zullen nu vijf willekeurige pasjes pakken, deze leerlingen zullen de kans hebben op een ruimte missie te gaan. De man hutselde door de bak en pakte het eerste pasje, 'Daan den broek!' Hij pakte het tweede pasje, 'Jinka de Toorg!' De spanning was om te snijden, sommige wilden gekozen worden, maar andere ook weer niet. De derde, 'Jamie Klaber' en meteen daarna de vierde, 'Timo van den tel!' De man graaide nog voor de laatste keer door de bak, de allerlaatste persoon. iedereen zat vol spanning te staren naar de hand. Hij pakte het kaartje, 'Lucy Davies!' Jullie zijn de 5 deelnemers van deze school. We verwachten jullie morgenvroeg om half 7 bij deze school. Neem een koffer mee met daarin de gebruikelijke uitrusting. Toiletspullen, kleding, schoenen etc.
Tot morgen.

Reageer (1)

  • lielalo

    Het verhaal zit op zich prima in elkaar. Al moet ik wel zeggen dat wat meer beschrijvingen over de omgeving helemaal zo slecht nog niet zo is. Bovendien is het verstandig om interpunctie te blijven gebruiken. Aanhalingstekens, etc.
    Blijf ook goed opletten of je zinnen goed overlopen.

    Als laatste, mooie spanningsopbouw, ziet er interessant uit!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen