Foto bij Hoofdstuk 13

Ik kreeg een beetje de kriebels bij het idee van een date. Ik had er van anderen wel eens van gehoord -Eline was echt een handig informatie dek geweest- maar ik had er zelf natuurlijk nog nooit een gehad. Ik had geen idee wat ik moest doen, hoe ik me moest gedragen, wat ik moest zeggen.
"Euh.. Nick. Hoe doe je dat op een date?"
"Jij bent nog nooit op een date geweest?"
"Nee, is dat vreemd?"
"Nou, voor mensen zoals ik niet, maar voor jou.. Jij bent super knap. Hoe kan je nou nog nooit op een date gevraagd zijn?"
Ik haalde mijn schouders op.
"Pff, nou ik weet er ook niet zo heel veel vanaf, want al mijn dates die ik ooit heb gehad waren best wel verpest. Maar je moet het jezelf niet te moeilijk maken. Gewoon jezelf zijn en lekker kletsen. Wat gaan jullie doen?"
"Hij vroeg eigenlijk of ik langs wou komen bij de muziek winkel. De vorige keer hebben we daar heel lang zitten kletsen."
"Eigenlijk vind ik niet dat dat geld als een date. Hij moet je eigenlijk wel uitvragen ofzo. Maar als we dat aspect even door de vingers zien, is het wel dergelijk een date. Dus, niet té doen, maar ook weer niet ongeintereseerd. Hey, ik moet hier zo af. Maak je er niet te veel zorgen over. Doeg! veel plezier en vertel me alles maandag!" Nicky zwaaide nog een keer achterom toen ze af sloeg.
Als het net zo was als vorige keer dat ik in de muziek winkel was, was er geen probleem. Maar nu Nicky het de naam 'date' had gegeven, was het toch moeilijker om er zo naar te kijken. Misschien maakte ik het hele geheel ook wel te groot.

Ze zaten al aan tafel toen ik thuis kwam.
"Hey sorry. Het was helemaal niet de bedoeling dat ik zo laat zou zijn."
"Geeft niet schat. Heb je het wel leuk gehad?"
"Ja, het was heel leuk."
Mijn moeder glimlachte terwijl ze me opschepte. Anna was mijn vader een verhaal aan het vertellen over wat er op school was gebeurd vandaag en het was vermakelijk om naar haar te luisteren. Na het eten hielp ik Johanna met afruimen en de afwas. We hadden gewoon een gezellig gesprek over niets en het was eigenlijk voor het eerst dat ik haar echt als mijn moeder kon bekijken.
"Hey mam, het blijkt dus dat ik een date heb morgen avond."
"Echt waar, wat leuk schat. Met wie?"
"Met ene Kay. Eigenlijk is het geen date, want hij heeft me gewoon bij hem in de muziek winkel uitgenodigd. Maar hij vroeg wel echt heel dringend of ik kwam."
"Ah, was dat de reden dat je vorige week zo lang weg bleef om die CD te halen?"
"Euh.. ja. Het was gewoon heel gezellig." Ik voelde dat mijn wangen rood kleurden.
Mijn moeder begon te lachen "Geen probleem lieverd. Veel plezier morgen. Gaan jullie daarna nog iets doen?"
"Om eerlijk te zijn, geen idee. Ik weet niet eens of ik me speciaal moet aankleden."
"Als het eigenlijk niet eens een date is, zou ik het lekker niet doen." Dat was heerlijk duidelijk moederlijk advies waar ik ook echt wat aan had.
"Bedankt mam." Ik gaf haar een zoen op haar wang en ging naar boven. Ik moest nog iets aan mijn spreuken doen vandaag.

Ik was zenuwachtig de volgende dag toen ik de deur uit ging. Om een of andere reden zat er een beetje een knoop in mijn maag. Misschien omdat dit het moment was waar heel veel vanaf hing. Als ik dit zou verpesten, dan zou mijn hele opdracht waarschijnlijk falen. Ik had me niet speciaal aangekleed, zoals Johanna had gezegd. Ik zag Kay al in de winkel toen ik aan kwam fietsen. Hij was bezig met CD's ordenen. Blijkbaar hadden mensen er een zooitje van gemaakt. Hij keek op toen ik binnen stapte.
"Hey, je bent gekomen." Hij leek oprecht blij me te zien. Er speelde en leuke lach rond zijn mond en zijn ogen glommen een beetje.
"Tuurlijk, ik had het toch beloofd." Ik nam plaats op dezelfde kruk als ik vorige week had gezeten. "Dus, wat gaan we vandaag behandelen?"
"Je laat het echt klinken alsof het wiskunde stof is ofzo." Hij trok een lelijk gezicht. "Wil je eerst misschien wat drinken?"
"Hmm.. Ja lekker."
"En wat wil je dan drinken."
"Dat maakt me echt niet uit."
"Dan maak ik wel chocolade melk."
Ik draaide rondjes op mijn kruk terwijl hij bezig was. De platen aan de muur, ik wist nu dat het platen waren, werden een lange, wazige streep. Ik zette mezelf stil toen Kay een mok voor me neer zette. Ik pakte hem op en nam voorzichtig een slok.
"Dit is echt de lekkerste chocolade melk die ik ooit heb gehad!" Ik keek verbaasd naar mijn mok. Het was heet, maar heerlijk. Echt heerlijk. Nog lekkerder dan die van gisteren.
"Ja, ik kan wel chocolade melk maken. Ik zeg niets over mijn verdere kookkunsten."
Ik nam nog een slok en draaide mijn kruk zo dat ik door de winkel naar buiten kon kijken. Achter me leunde Kay met zijn ellenbogen op de toonbank en keek naar dezelfde plek als ik waarschijnlijk. Er was niet veel te zien op straat. Eigenlijk zag je alleen maar de muur aan de overkant. Zo zaten we een tijdje stil voor ons uit te kijken. Het was geen vervelende stilte, maar toch had ik het gevoel dat ik iets moest zeggen, alleen had ik geen idee wat. Uiteindelijk draaide ik me maar weer gewoon om. Kay keek me vragend aan, en ik haalde alleen mijn schouders op. Waardoor hij grijnsde.
"Zeg heb jij al gegeten?"
"Ik dacht dat jij zonet impliceerde dat je niet zo goed was in de keuken."
"Mag ik dat opvatten als een 'nee ik heb nog niet gegeten'?"
"Ja."
"Mooi, zullen we de 'les' zoals jij het noemt dan overslaan vandaag en gewoon een frietje ofzo gaan halen?"
Zou Nicky dit wel als een echte vraag voor een date tellen? Ik keek hem even bedenkelijk aan en knikte toen. "Lekker."
"Jij bent niet het soort meisje dat alleen maar sla enzo eet?"
Ik lachte "Nee. Waarschijnlijk kan ik meer op dan jij."
"Die kans lijkt me klein, aangezien ik ongeveer een heel paard op kan 's avonds."
Hij pakte mijn lege mok weg en zette hem achter terwijl ik mijn jas aan deed.
"Mag je eigenlijk al wel afsluiten?"
Kay keek even achterom op de klok. "Één minuut mag vast wel."
Hij deed de deur achter me dicht en op slot terwijl ik buiten stond te wachten tot hij achterom kwam. Het begon kouder te worden en ik dook iets verder in mijn dunne zomerjas.
"Klaar?" Ik schrok toen Kay ineens achter me stond.
"Ja. Ik geloof het wel."
"Ben je op de fiets?" Ik knikte. "Nou kom op dan."

De rest van de avond was ongelooflijk gezellig. We haalden een frietje en aten die midden op het marktplein op. Ik liet maar niet merken dat ik nog nooit friet had gehad, en ik vond het geweldig. De persoon die dit bedacht had, was echt geniaal. Daarna had hij er op gestaan om voor mij een drankje te halen in een cafeetje. Ik had voorgesteld om naar Bobby's te gaan, maar daar had hij geen zin in gehad. "Te veel bekenden" had hij gezegd en daarna had hij me mee genomen naar een heel leuk klein cafeetje. Daar bedacht ik me ineens weer dat ik zijn CD's bij me had en ik gaf ze terug. Hij was verbaasd over hoe snel ik zijn CD's elke keer weer terug gaf. Ik dacht de hele avond niet aan waarom ik hier eigenlijk was met hem. Ik voelde me gewoon echt even mens. Toen we terug liepen naar de fietsen pakte hij mijn arm vast.
"Zeg.. Eigenlijk mag ik dit geen echte date noemen, want ik heb je niet echt uit gevraagd. Maar zou je het leuk vinden om volgende week mee te gaan naar een concert hier gewoon in de Rijkerk, het poppodium hier in de stad. Een paar van mijn vrienden spelen in het voorprogramma, dus ze kunnen ons vast wel op de gastenlijst zetten."
Ik dacht heel even na. Ik kreeg niet nog eens zo'n kans en hij vond me blijkbaar leuk, dat was voordelig. Maar aan de andere kant waarschuwde iets me dat ik niet té menselijk moest worden. Maar hoe moest ik het dan doen, ik moest juist menselijk worden.
"Dat lijkt me heel leuk." Ik glimlachte naar hem.
Hij leek opgelucht, blijkbaar was hij toch bang geweest dat ik nee zou zeggen. "Super, dan haal ik je volgende vrijdag om half zes op."
"Is goed. Moet ik nog ergens rekening mee houden? Qua kleding of gedrag ofzo?"
"Ik zou alleen niet je mooiste schoenen aan doen als ik jou was."
"Oke, tot vrijdag dan."
"Tot vrijdag." Hij gaf me snel een zoen op mijn wang, waar ik even verbaasd over was. Toen was hij weg.
Om een of andere reden kreeg ik de hele weg naar huis een glimlach niet van mijn gezicht af.

Reageer (2)

  • Matsumoto

    Volgens mij begint ze hem leuk te vinden (zip)

    1 decennium geleden
  • Stage

    hint hint, me luvey, snel, snel, snel verder, iedere keer als ik dit verhaal in mijn inbox zie denk ik Jey! Weer een stukje!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen