ik zag hoe oom harry moest huilen, ook hoe darcy zich schuldig voelde en hoe een eenzame traan over haar gezicht viel, wat de andere niet door leken te hebben. ik zag hoe ze verder ging met eten zodat ze niks hoefde te zeggen.

na een tijdje sliep darcy, en liam en kaitlynn stonden op het punt ook in slaap tevallen, net als oom harry en oom niall. volgens mij was ik de enige die nog een beetje normaal had geslapen. 'gaan jullie maar jullie staan op het punt elk moment om te vallen van vermoeidheid, dan blijf ik wel hier, ik ben wakkerder dan jullie' zei ik. ze knikte dat het goed was. oom harry stond op en trok me in een knuffel. 'ik ben trots op je jonge, ik weet zeker dat gemma dat ook is, trots op hoe je er voor ons nu bent, vooral hoe je omgaat met darcy' fluisterde hij in mijn oor.

'ga nou maar, ik bel als er wat is' zei ik terwijl ik ze de kamer uitduwde. toen ze aan het eind van de gang liepen zwaaide kaitlynn en ik zwaaide terug. op mijn gemak liep ik weer de kamer in. ik ging op de stoel naast darcy's bed zitten. ik herkende haar van oude foto's die bij oom harry en oom niall staan, met een klein meisje, en van mijn foto boek die ik kreeg van mijn mama, daar stond ik op een foto met een klein meisje, waarbij stond michiel samen met nichtje darcy. ze leek nog steeds op dat meisje, alleen dan wel ouder nu ,en had ze geen bruin haar meer, maar had ze het rood geverfd, wat haar totaal niet verkeert stond, niet dat ik verliefd op haar wordt ofzo, ze is mijn nichtje, maar het staat haar gewoon, ik ken ook mensen die het rood hadden geverfd bij wie het totaal niet stond en leken op een spook. ik grinnikte.

ik pakte zachtjes haar hand en keek naar de polsbandjes die ze om had. net als oom harry ook altijd had. je kon duidelijk zien dat ze de dochter is van oom harry. zachtjes streek ik met mijn hand haar haar uit haar gezicht. ik zag hoe ze begon te knipperen met haar ogen en ze daarna haar ogen opende. 'heb je lekker geslapen' vroeg ik. 'een beetje, mijn onderrug doet heel veel pijn' zei ze, 'wil je op die knop drukken'. ik drukte op de knop die ze aanwees en al snel was er een zuster in de kamer.

'mijn onderrug doet heel veel pijn' snikte darcy zachtjes. ik kon aan haar zien dat het haar heel veel pijn deed. de zuster haalde de deken aan de kant en riep gelijk een dokter. ik keek naar waar haar onderrug was en zag dat het helemaal rood was van het bloed. ik schrok me kapot en voelde zelf ook een brok in mijn keel komen. een zuster duwde me haar kamer uit en zei dat ik haar vader moest bellen. dus ik belde oom harry.

oom h h harry, je moet n nu ko kome
michiel, wat is er?
d d darcy, rug b b bloed
ik kom er nu aan michiel, paniekeer niet, neem wat drinken ga rustig wat drinken ik ben er met 5 minuten

hij had opgehangen en ik wist dat hij onderweg was. na 5 minuten kwam oom harry de gang in lopen en trok me in een knuffel. 'waarom sta je hier, en ben je niet bij darcy?'vroeg hij. 'ik werd de kamer uit geduwd' snikte ik. 'rustig maar, het komt goed' zei ooom harry terwijl hij iets heen en weer wiegde en met zijn hand over mijn rug wreef, wat mij kalmeerde, meestal deden ze dat alleen bij meisjes, maar ik kalmeerde er ook van, en nee ik was geen meisje, en ik heb een vriendin

Reageer (1)

  • Harryloverxx

    Oh my.... wat is er met darcy :o ?
    Snel verderss x

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen