Foto bij 006

pov'tje van Leahtje

‘LEAH?! WIL JIJ OPENDOEN?!’ schreeuwde Gwen en meteen hoorde ik gemopper van de anderen over dat ze wel wat stiller kon doen.
‘DOE IK!’ riep ik terug en keek naar Paul die de kamer in kwam lopen. Hij gaf me een bemoedigend knikje en liep de trap weer op naar Gwen toe. Ik haalde die adem en trok de deur open.
‘Goedemorgen.’ Zei ik netjes en hield de deur voor ze open. Ik ontweek de blikken van alle drie de personen, simpelweg omdat ik bang was voor wat er zou gebeuren.
‘Ik ben Leah.’ Zei ik terwijl ik ze voorging naar de woonkamer.
‘Jep. Jij maakte gisteren de geweldige entrée toen we aan het skypen waren.’ Zei Steven en lachte.
‘Eeeh, klopt ja. Willen jullie wat drinken? Ik heb net koffie gezet.’ Zei ik.
‘Nou, een lekker bakkie gaat er altijd wel in.’ zei Gwens vader.
‘Alledrie?’
‘Voor mij een cola asjeblieft.’ Zei Steven. Ik knikte en liep naar de keuken toe. Ik hoorde hoe er mensen de trap afliepen en naar de kamer liepen of naar de keuken.
‘Nee, naar de kamer. Ik moet wat aan Leah vragen.’ Commandeerde Paul Embry en gelukkig droop Embry af naar de woonkamer. Ik keek op en zuchtte diep.
‘En?’ vroeg Paul met een grote grijns op zijn gezicht.
‘Dude, ik heb niemand durven aankijken.’ Zei ik zacht en duwde hem aan de kant om koffie te pakken.
‘Schenk even een glas cola in, wil je.’ Zei ik tegen Paul die meteen in beweging kwam.
‘Leah. Niet bang zijn om iemand aan te kijken. Oké?’ Ik keek hem aan en knikte toen.
‘Is Gwen al beneden?’ vroeg ik om van onderwerp te veranderen.
‘Nee die komt als het goed is nu.’ Zei Paul en liep met een glas cola de woonkamer binnen. Ik had twee bekers koffie en een glas water voor mezelf en liep hem achterna.
‘Jeetje meisje, zet snel die glazen neer. Straks verbrandt je je handen nog.’ Zei Gwens moeder meteen en legde onderzetters neer.
‘Dank u.’ Zei ik maar snel en zette ze neer. Serieus, ik voelde nog niks. Ik ging op de stoel naar Paul zitten en keek hem even aan. Hij knikte bemoedigend en keek toen op. Gwen kwam huppelend de kamer binnen. Natuurlijk, die had nog niet door dat het haar ouders waren die waren gekomen.
‘O my god!’ gilde ze en vloog haar moeder om de hals. Ze begon zachtjes te huilen en gaf haar vader toen een knuffel. Als laatste liep ze naar haar broer wie ze huilend in de armen viel. Blijkbaar waren die twee erg close.
‘Ik heb jullie zo gemist.’ Zei ze in tranen en ging toen aan de andere kant naast Paul zitten.
‘Dus, nou moet je ons uitleggen hoe je in hemelsnaam zoveel vrienden in één huis hebt weten te krijgen.’ Grapte haar moeder en keek verrukt naar haar dochter. Gwen en Paul begonnen te lachen.
‘En hoe je aan zo’n geweldige jongeman komt.’ Ging haar moeder verder. Ik begon zacht te lachen en kreeg een por in mijn zij.
Gwen zat in geuren en kleuren te vertellen en langzaam zat ik mijn glas water leeg te drinken. Ze vertelde hoe wij samen naar ons huis gingen en daar bleven logeren.
‘Jij had ook een broertje toch? Seth?’ vroeg Steven. Ik keek Paul moeilijk aan en keek toen op. Nog voordat ik hem had aangekeken zei ik dat Seth inderdaad mijn broertje was en nam een slokje drinken. Toen keek ik hem aan en slikte mijn drinken door. Een warme gloed ging door mijn lichaam heen en met grote ogen bleef ik hem aankijken. Een kriebel vormde zich in mijn keel omdat ik me had verslikt en binnen no-time begon ik hard te hoesten. Een halve paniek aanval nam mijn lichaam over en mijn ademhaling werd zwaarder. Gwen en Steven stonden allebei tegelijk op. Het laatste wat ik wilde was dat iemand me nu ging aanraken dus stapte ik snel naar achter.
‘LEAH!’ schreeuwde Seth. Ik gaf een gil van schrik en haalde diep adem. Ik hoestte nog een paar keer na en liet me verslagen op de stoel zakken.
‘Wat is er gebeurd?!’ schreeuwde Jake en kwam de trap afstormen. Ik keek omhoog en keek Paul aan.
‘Het is gebeurd.’ Fluisterde ik en glimlachte kleintjes. Gwen gaf een klein vreugde gilletje en begon smakelijk te lachen. Glimlachend excuseerde ik me en liep met mijn glas water naar de keuken. Dat water hoefde ik nu ook niet meer.
‘Gaat het?’ vroeg Seth en schonk twee bekers koffie in.
‘Ja, hoestbui.’ Legde ik uit en staarde voor me uit. Ik wilde naar de kamer, Steven zien en zorgen dat hij hier zou blijven. Ik liep de kamer weer in en nam plaats tegenover Steven, mede omdat Jake nu op mijn stoel was gaan zitten. Ik keek op en zag dat Steven naar me staarde. Blozend keek ik weg en kreeg een enorme por van Seth en Jake.
‘Bek dicht of ik doe je wat.’ Snauwde ik naar ze, heel zacht hoor, maar ze gingen wel weer weg. Triomfantelijk keek ik weer op en keek Steven aan.

Lieve schatten,
sorry dat het zo lang duurde. Ik zit er ff helemaal doorheen met school enzo

enjoy! xoxo

Reageer (1)

  • XxforeverxX

    Aaa zoo leukkk!! Ik hou van dit verhaal!!
    Ik heb het eerste deel al in 2 uur uigelezen.. ik ga snel verder! Doeidoeiix

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen