Foto bij APWBP Boek 1 Hoofdstuk 8 Deel 3

En een hoofdstukje extra tussendoor.
Want op mijn verjaardag moet ik toch trakteren hé ;)

Mijn oog viel op een klein artikel op de derde pagina.

LAATSTE NIEUWS INBRAAK GOUDGRIJP
Het onderzoek naar de inbraak bij Goudgrijp op 31 juli, die voor het werk van onbekende, Duistere heksen of tovenaars wordt gehouden, duurt voort. Kobolden van Goudgrijp benadrukten vandaag dat er niets ontvreemd was. De doorzochte kluis was juist die dag geleegd. 'Maar we zeggen toch niet wal erin zal, dus hou je erbuiten, als je weet wat goed voor je is,' verklaarde de zegskobold van Goudgrijp.


Ik spuwde bijna mijn pompoensap uit toen ik dat las. Van een inbraak die dag wist ik natuurlijk allang en ik was lang niet de enige geweest die geschrokken was, Goudgrijp was één van de veiligste plaatsen in het hele land. Maar dat ene zinnetje. De doorzochte kluis was juist die dag geleegd. Daar had ik niets van geweten. Net die dag had ik Hagrid de Steen der Wijzen laten ophalen, uit kluis 713, en dat was het enige geweest wat erin lag. Het zou wel heel erg veel toeval zijn als net die dag er nog een kluis was leeggehaald… Langs de andere kant verwonderde ik me erover dat de kobolden me niets hadden laten weten, wat ze gewoonlijk wel deden, maar misschien hadden ze dat onnodig gevonden omdat er toch niets was meegenomen. Ik zuchtte en legde de krant opzij. Snel at ik mijn ontbijt op en liep de Grote Zaal uit. Ik besloot dat het misschien verstandiger was om toch eens poolshoogte te gaan nemen. Vlak buiten de school Verdwijnselde ik naar de WegIsWeg.

“Meneer Perkamentus, wat kunnen we voor u doen?”, vroeg één van de kobolden aan de balie beleefd.
“Ik wou graag wat informatie over kluis 713, hij is leeggehaald op 31 juli, heb ik begrepen?”
“Ik zal even kijken…” De kobold begon een aantal papieren te doorzoeken en leek toen behoorlijk te schrikken. “Euh, dat was toch uw kluis? Die grote man… Hij had een brief bij…”

Reageer (3)

  • Gisborne

    Snelverder! <33333

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    Is die niet van Flamel? (of hoe je het ook schrijft?)

    snel verder

    1 decennium geleden
  • Romanov

    Gelukkige verjaardag !! ;D
    En snel verder gaan (eenmaal je uitgefeest bent!) ^-^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen