Foto bij De 100e Hongerspelen - 257

“Mag, mag ik dan… nog met Adriënne spreken? En, en haar moeder?”
“Morgen.” Snow zuchtte opgelucht.
“Bedankt.”


Na de oude Snow leek het publiek hun interesse verloren te zijn, hij was degene die het interessantst was van alle gevangenen, al bleef hun verontwaardiging voelbaar. Pas bij Adriënnes moeder laaide hun woede weer op. En toen de dokter vertelde over het plan om Hongerspelen te houden met deze mensen, was het hek helemaal van de dam.
“Weg met Snow! Weg met Snow!” Het gejoel was zo luid dat niemand het nog kon overstemmen. Zelfs de trouwste leden uit Snows entourage lieten meeslepen door de meute. Katniss kon haar ogen en oren niet geloven. Ja, ze wist dat ze ee goede kans had om te winnen. Ja, ze wist dat het publiek verontwaardigd zou zijn. Maar dit…
“Katniss, doe iets”, schreeuwde Peeta in haar oor. “Anders breekt er een opstand uit!” Katniss knikte en liep naar Caesar. Die gaf en teken en de microfoons werden op hun luidst gezet. De mensen uit Snows privégevangenis liepen intussen het podium weer af, op een paar uitzonderingen na: Cinna, de oude Snow en Adriënnes moeder. Iedereen op het podium stopte zijn oren dicht.
“Kalm aan, mensen”, klonk Caesars stem als een bom door de zaal. Meteen viel er een stilte. De microfoons werden weer zachter gezet. “We hebben net veel te horen gekregen, behoorlijk schokkende dingen, als je het mij vraagt. Mevrouw Everdeen, heeft u nog iets te zeggen?”
“Zeker weten, Caesar.” Ze keek naar de zaal. “Om te beginnen, hoe hard wij ook geschrokken waren van deze informatie, we waren niet voorbereid op uw reactie.” Meteen begonnen de mensen weer te joelen. Katniss wachtte tot het weer stil was. “Uw reactie maakt me alleen maar zekerder van wat ik wil doen.” Ze wendde zich tot Snow. “Ik daag u uit.”
“Mij, uitdagen?” Hij probeerde spottend te klinken, maar na alles wat er gezegd en gebeurd was, klonk dat alleen maar lachwekkend.
“Inderdaad. Ik wil verkiezingen houden. We laten Panem stemmen. U of ik.”
“President Everdeen!”, schreeuwde iemand. Katniss glimlachte en wendde zich tot de menigte.

Reageer (5)

  • SpecialOneX

    Hahahaha lekka voor hem!

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    :D Volgens mij heeft ze het weer helemaal voor elkaar!

    snel verder

    1 decennium geleden
  • LearnToPlay

    forever everdeen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1 decennium geleden
  • Eunomia

    Go President Everdeen!!!!

    1 decennium geleden
  • Marly2801

    Hahahaha lekker voor je Snow!! :D
    snel verder :)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen