Foto bij De 100e Hongerspelen - 254

En hij sprak over degenen die in het begin slechts zogenaamde testpersonen waren, maar die jaren door Snow gevangen werden gehouden.

“De eerste”, nam Katniss over, “was Rahu Cray, met toestemming van de oude Snow. Hij was oorspronkelijk ter dood veroordeeld omdat hij, als hoofdvredebewaker van district twaalf, niet streng genoeg optrad. Hij was de eerste echte testpersonen. Ook bij vredebewakers Purnia en Pontian kon nog net gesproken worden van een test.” Katniss knipte met haar vingers en Purnia en Pontian kwamen het podium op, zwijgend. “Zoals u ziet, is de oude Cray er niet bij, hij verkoos zich hier buiten te houden, waar wij respect voor hebben.”
“De volgende persoon kent u ongetwijfeld allemaal”, vervolgde Peeta. Cinna kwam de studio in, samen met Portia. “Cinna Muoti, stylist van Katniss, werd ruw bij haar weggesleurd en neergeslagen bij het begin van de 75e Hongerspelen, in de hoop Katniss van slag te brengen.”
“Wat toen bijna niemand wist, was dat ik bij de kern van de rebellen in het Capitool hoorde”, zei Cinna. “Het kostuum dat zij als Spotgaai droeg, had ik net op tijd weten ontwerpen.” Hij keek Katniss aan. “Ik heb bij je eerste Spelen gezet dat ik al mijn geld op jou zou inzetten, bij je tweede Spelen heb ik dat herhaald. Mijn mening is nog steeds niet veranderd.” Hij knikte haar toe en ging naast de twee anderen staan.
“Zijn partner Portia is nipt aan die gevangenis ontsnapt en al even nipt aan een executie”, zei Peeta.
“Ik had beter moeten weten”, gromde Snow.
“Tja, het gerucht gaat dat u een nijpend tekort had aan stylisten.” Peeta knipoogde even naar Caesar, die al een hele tijd niets meer had durven zeggen.
“Tja, gelukkig maar, anders had ik mijn spectaculairste interviews aan het begin van deze Spelen kunnen vergeten”, zei die lachend. “Ian en Vania zagen er geweldig uit samen. De twee geliefden, in vuur en vlam.” Hij wilde doorgaan, maar Katniss legde hem met een subtiel gebaar het zwijgen op.

Reageer (2)

  • Marly2801

    haha, precies wat dayxdreamer zegt! xd
    snel verder :)

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    Ik zou de gezichten van het publiek echt wel willen zien nu

    snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen