Foto bij De 100e Hongerspelen - 253

“Nog één woord…”
“Vader, u bent een lafaard!”, schold Adriënne. “Zelfs opa heeft meer lef dan u!”


“Je opa is dood, liefje.”
“Net zo dood als Adriënne”, zei Katniss. “Weet u wat het grootste verschil is tussen u en uw vader? Hij doet niets zonder reden. Hij weet hoe het is om iemand lief te hebben. Hij is niet zo harteloos als u.”
“Ik dacht dat u hem zo erg haatte, mijn beste Spotgaai. Volgens mijn bronnen eiste u tijdens de vorige opstand om hem persoonlijk te mogen vermoorden.”
“Oh ja, ik haat hem. Maar als ik een keuze moet maken, heb ik toch tien keer meer respect voor hem dan voor u.”
“Opa liegt nooit, vader”, zei Adriënne. “Hij is wreed, maar hij is altijd eerlijk. Iets dat ik van u niet kan zeggen.”
“Genoeg uitgesteld nu, lijkt me”, zei Peeta. Katniss knikte en knipte met haar vingers. De dokter kwam binnen, begeleid door Haymitch, zijn handen gebonden.
“Deze man kent u ongetwijfeld, president Snow. Ooit waren jullie vrienden, hij heeft fouten gemaakt die onvergeeflijk zijn. U had hem stevig in uw web zitten. Maar hij is ontsnapt, hij is naar ons toe gekomen en hij was de meest waardevolle informatiebron die we ons konden wensen.”
“Mannen, grijp hen, ik heb hier genoeg van.” Snow keek naar zijn entourage en de vredebewakers in de zaal, wijzend naar Katniss en Peeta. De camera’s zoemden op hen in, maar niet één persoon stond recht.
“Wij weten al lang dat u dingen voor ons verborgen houdt”, zei één iemand kalm. “U wist te voorkomen dat we er zelfs maar naar durfden op zoek te gaan. Maar als de Spotgaai denkt u ermee te kunnen overwinnen, moet het veel ernstiger zijn dan wij ooit konden vermoeden. Wij zullen aandachtig luisteren.” Eén moment staarde Katniss hem met open mond aan, maar beduidde toen de dokter te beginnen vertellen. En dat deed hij. Hij sprak over zijn ambitie en over zijn medicijn. Hij sprak over Adriënne en over hoe Snow haar onder de duim hield. En hij sprak over degenen die in het begin slechts zogenaamde testpersonen waren, maar die jaren door Snow gevangen werden gehouden.

Reageer (4)

  • Marly2801

    In your face Snow (lol)
    fijn dat het verhaal van die andere site is verwijderd!!
    mooi geschreven!
    snel verder! :)

    1 decennium geleden
  • Amaretto

    Omg snel verder!!!

    Ik heb alles gezien op die site xD
    Ik heb namelijk er ook een account op, maar zit er echt nooit op (:

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    Snel verdeeeeeeeeeer!!!!!!!!

    1 decennium geleden
  • SpecialOneX

    Oeeeeeeeh snel verderrrr!
    Love your story!

    Dan heeft diegene dus ook gezien dat je het bericht hier had gepost..
    Is echt heel raar, ik lees bij andere verhalen ook steeds meer dat er gekopieërd word, triest hoor, creativiteitsloze mensen!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen