Foto bij De 100e Hongerspelen - 246

“Dames en heren, goedenavond!” Caesar Flickerman liep het podium op. “Welkom bij deze bijzondere uitzending.” Meteen klonk er een luid applaus. Katniss zuchtte, dat was niet precies het effect dat ze voor ogen had. “Jullie weten ongetwijfeld wat er hier zo dadelijk gaat gebeuren. Katniss Everdeen, winnaar van de 74e Hongerspelen, ook bekend al de Spotgaai, heeft Adriënne Snow gevangen genomen. Zij heeft president Snow uitgenodigd om live te onderhandelen over de vrijlating van zijn dochter. Dames en heren, mag ik u voorstellen, Katniss Everdeen!” Katniss en Peeta liepen de studio in. “En haar echtgenoot, Peeta Mellark!”, corrigeerde Caeser meteen. Hij nodigde hen uit te gaan zitten. Een deel van het publiek begon te juichen en applaudisseren, uit de andere helft klonk boe-geroep.
“Dag Caeser”, zei Katniss kalm.
“Zo, Katniss, laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Ik geloof niet dat er ook maar iemand hier had verwacht dat jij ooit iemand zou ontvoeren, dat past niet bepaald bij ons beeld van de Spotgaai, een vrijheidsstrijder.”
“Echt ontvoeren was het niet, Caesar, ze stond plots voor mijn neus”, zei Katniss. “Een aantal anderen hadden haar naar me toe gebracht, zonder dat ik van iets wist. Maar ik moet toegeven, handig was het wel, achteraf gezien.”
“Het gevangen nemen van Adriënne heeft onze ogen geopend”, vulde Peeta aan. “Wij waren misschien wel de laatsten die van de plannen van wat door sommigen als opstand wordt aangeduidt op de hoogte waren.”
“Hoe zou u het dan willen noemen?”
“Een roep om aandacht, een zoektocht naar rechtvaardigheid, noem het zoals je wilt”, zei Peeta.
“Een zoektocht naar rechtvaardigheid… Vinden jullie het dan rechtvaardig om een gehandicapte vrouw gevangen te nemen?”
“Iedereen weet dat ik Adriënne die handicap nooit heb toegewenst”, zei Katniss. “Soms is het noodzakelijk over te gaan naar middelen die je liever niet gebruikt om je doel te bereiken.”
“Onze zoon zit op dit moment in de arena, Caesar, Adriënne Snow heeft minder gevaren moeten doorstaan bij ons dan hij daar.”
“Ja, jullie zoon. Katniss, mag ik zeggen dat hij op je lijkt?”
“Dat hoor ik wel meer.”
“Hoe voelt dat, je zoon in de Spelen zien?”

Reageer (8)

  • Parelster

    Wacht, wacht. Nu ze getrouwd is het toch Katniss Mellark. Of niet?

    1 decennium geleden
  • darkswan

    Snel verder!!
    Xx

    1 decennium geleden
  • SpecialOneX

    omg snel verder x

    1 decennium geleden
  • Marly2801

    Hartstikke leuk natuurlijk..
    NATUURLIJK NIET!
    snel verder! :)

    1 decennium geleden
  • AnxNiall

    Ik ben het 300% eens met @Vitalncoluma!!!
    Snel verder!!
    Xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen