Foto bij 4. Zebra

Zebrapoot hierboven

In het donker bij volle maan liep een grote groep katten het woud uit, en kwamen het kamp binnen.
'Slangstaart, de medicijnkat had een kat aan zijn nekvel genomen, en liep haastig naar het medicijnhol, gevolgd door Takpoot.
'Wat is er Gebeurd?' vroeg Donderpoot terwijl hij naar Goudpoot zocht. 'Zebrapoot' mauwde Olifanthart met een zucht'
'Wat is er met hem?' 'Vonkstaart' mompelde de donkergrijze kater 'Het was mijn schuld, ik moest hem maar niet meenemen'
Plots dook er een feloranje figuur op in de menigte. 'Goudpoot!, wat is er met Zebrapoot gebeurt? 'Aardeclan viel ons aan, ik heb ze een paar lappen uitgedeeld, maar plots stond Vonkstaart op het punt me te vermoorden, gelukkig was hij er, zijn moed heeft mijn leven gered.'
'Is ie .. is ie ... ' bracht Donderpoot er uit 'Nee, hij is niet dood, alleen maar ernstig gewond, hij zal een groot stuk van de training missen, hij moet voor lang bij de medicijnkatten blijven.' Donderpoot voelde een gloed van medelijden opkomen, en hij en zijn broer zochten troost bij elkaar. 'Zebrapoot is de dapperste kat die ik ken.' het was Olifanthart, die zijn kop omlaag hield. 'LAAT ALLE KATTEN DIE GENOEG IN STAAT ZIJN HUN EIGEN PROOI TE VANGEN ZICH VERZAMELEN ROND DE HOGEROTS!!!!' riep Zoutster, haar grijze figuur sprong op de rots midden in het kamp 'Behalve Slangstaart en Takpoot natuurlijk.' voegde hij er aan toe. 'Op de grote vergadering was de LavaClan er niet, Beukhart zegt dat ze vermist zijn, de woudclan is al eens rond de vulkaan geweest, en ze zijn allemaal verdwenen, ook de aardeclan doet vreemd. Ze vielen ons aan in het terugkeren. 'Goudpoot heeft heel goed gevochten, trouwens, bedankt daarvoor.'
De roste kater knikte even met zijn kop. 'Maar Zebrapoot, is de dapperste kat die we gekend hebben, hij heeft ons allemaal gered.
Slangstaart doet er alles aan hem te kunnen genezen.' Bamboepoot kwam met haar flank tegen Donderpoot wrijven, en daar was hij dankbaar voor.
We Bedanken ook nog Wolfpels voor zijn optimisme dat hij heeft getoond.
'Jullie kunnen slapen, dat hebben jullie wel verdient.' zei Zoutster om het af te ronden.
'Wolfpels?' pff, waar is die kerel eigenlijk?!' vroeg Avondrood. Houtwilg keek om zich heen, maar zag niets, Donderpoot keek eens om, maar 1 ding zou toch leuk zijn deze nacht, lekker dichtbij bamboepoot slapen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen