Foto bij De 100e Hongerspelen - 239

“We houden ons gewoon aan het plan”, besloot Katniss. “We zijn al te ver gekomen. Morgenochtend komen de waarnemers voor de verkiezingen.” Ze keek naar Adriënne.
“Ik reken erop dat ze er allemaal zullen zijn, al betwijfel ik of ze ook meteen vriendelijk zullen zijn.”
“Daar moet ik dan maar even mee kunnen leven”, zei Katniss. “Zolang ze maar niet plots besluiten zich allemaal achter je vader te scharen.”
“Gebeurt niet, ik ken hen”, beloofde Adriënne. “Ze zijn te vertrouwen, zolang je hen niet vraagt een standpunt in te nemen.” Katniss knikte bedachtzaam.
“Raken de Hovercrafts op tijd klaar?”
“Geen probleem”, zei Inne zonder aarzelen. “Als jij morgen naar Snow gaat, vertrekken Carsta en ik naar de arena. En eens Snow de waarnemers heeft gezien, worden zij opgehaald op het dak.”
“Uitstekend.” Katniss keek de anderen aan. “Er staat veel op het spel, maar ik geloof dat we op alles voorbereidt zijn. We kunnen het.”

***

Ian wilde die nacht alleen slapen en Vania nam Rue bij zich, in de hoop het meisje zo ook wat gerust te kunnen stellen. Ze had Odette aangeboden bij hen in de grot te komen, maar die wou Kayla niet alleen laten. Ze wisten allebei dat ze nog weinig voor Kayla konden doen, het was alleen hopen, hopen dat ze het zou redden, dat ze het volhield tot ze de arena uit konden. Ze wisten dat het einde in zicht was, maar ze wisten niet wanneer. En ze wisten evenmin hoe lang Kayla nog had.

***

“Ik wou dat ik mijn ouders kon bellen”, verzuchtte Glafira ’s ochtends vroeg. Ze had amper geslapen die nacht. “Ik heb niet het minste idee hoe het met die hele opstand gaat.”
“Maar ik wel.” Effie Prul kwam binnen. “Sorry dame, ik ben misschien niet op wie je hoopte, maar blijkbaar ben ik daar in het Capitool even het minst nodig.”
“Effie!” Glafira sprong op. “Wat kom jij hier doen?”
“Alleen maar even zeggen dat er vanavond een verplichte uitzending op tv is. En oh ja, je moeder zit er in.”
“Bedoel je dat…”
“Vanavond praat ze met Snow en we zijn er behoorlijk zeker van dat ze zal winnen ook.”
“En Ian en de anderen?”

Reageer (3)

  • Artgirlrb

    Snel verder :)
    ik hou zo van dit verhaal :)

    1 decennium geleden
  • Marly2801

    leven nog!
    snel verder!(H)

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    Effie!!! :D
    Heeft ze nog altijd dat roze haar? ;)

    snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen