Goudpoot deed zijn ogen open. De dageraad kwam tevoorschijn. Hij dacht diep na aan de woorden van Dauwster :'De maan zal je reis bedriegen en 3 zal opgesloten zitten in onrust... wat betekende dit toch? Zou ze mischien met maan Maanclan bedoelen? maar wat is 3 dan? Misschien zou zijn zus antwoord vinden. Goudpoot zag dat Leeuwenpoot en Zilverpoot lagen te slapen , dus besloot hij ook weer te gaan slapen. Hij zal al zijn krachten nodig hebben. Misschien zou hij weer contact hebben met Dauwster?
Hij liep door een verlaten bos en keek rond. Goudpoot wist dat dit een droom was. ''Dauwster? '' riep hij. Er kwam geen antwoord... ''Dauwster?'' riep hij nog een keer . Niks! Hij ging zitten en gaf het op , keek naar de volle maan en dacht : Zal jij mij echt bedriegen op mijn reis? De maan begon te vervagen en dageraad kwam tevoorschijn. Er brande nog een paar laatste sterren. Er was nog een briesje. Dauwster zat naast hem. Ze keek de sterren na. ''Dauwster! Wat fijn je te zien! ''. Ze knikte hem toe. '' De betekenis van de zinnen moet je echt zelf achterhalen '' murmelde ze. ''Ik geef je een tip : 3 zijn reizigers . Ik hoop dat ik je nu op weg help.'' Ze keek hem recht aan.
En Goudpoot werd meteen wakker. Leeuwenpoot had hem een por gegeven. ''Het is bijna zonhoog , slaapkop!'' mopperde ze. In haar ogen zag Goudpoot een glimp van humor toen ze zei :''Wat had je vannacht gedroomd?! je zat zo te krijsen in je slaap dat je alle prooi van hier tot hoogstenen hebt verjaagt! Maar kom op , ik rammel van de honger. '' Ik ook! '' miauwde Goudpoot.
Even later zaten Goudpoot , leeuwenpoot , Zilverpoot , Bloesempoot , Stormpoot en Panterpoot samen te eten. Goudpoot had een dik konijn. Zijn oom en vader zaten samen te eten. Toen de katten hun eten op hadden trippelde ze naar Lichtster toe , die vond dat ze er nog een moeste eten. Ze hadden trouwens overvloed aan prooi. '' Jullie hebben echt al je krachten nodig en de Clan is al gevoed , dus dit kan niet kwaad '' verzekerde ze de leerlingen. Leeuwenpoot had een duif , Goudpoot een muis en Zilverpoot een vink. Zodra ze het feestmaal ophadden gingen ze richting het Kamp Tunnel. Snel trippelde Bloesempoot en de andere naar hen toe . ''Ik hoop dat de reis goed verloopt '' miauwde ze. ''Kijk eens aan , 3 leerlingen naar de MaanClan! Ik ben zo trots op jullie!'' miauwde Zwartzicht. Dondervacht gaf Zilverpoot nog een laatste lik. ''Laat de SterrenClan jullie pad verlichten'' miauwde ze. De leerlingen namen nog even afscheid en gingen de Kamp Tunnel door. Goudpoot keek even naar achteren en zag de Clan nog steets naar hun kijken.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen