''Stelletje prutsers!'' spuugde Doornklauw. ''We faalden ... OPNIEUW! Zwartvoet deed het goed. Hij wist dat ze samen te sterk waren dus speelde hij dit slim , door Leeuwenpoot naast Goudpoot het water in te laten vallen! Dus wij moeten dit slim spelen.'' ''Hebben jullie een idee?'' ''Wat voor een idee?'' De medicijnkat kwam naast hen zitten. ''Waar gaat dit over?'' Het groepje katten schrok door de onverwachte aanwezigheid van de wijze kat. Ze had een donkergrijze vacht met een witte vlek op haar poot en staart. ''Nou?'' Haar verlichtende blauwe ogen keken nieuwsgierig. Door haar verlichtende ogen en donkere vacht had ze haar naam te danken ; Nachtverlichting. ''We ...'' Doornklauw klapte dicht. Snel maakte Zwartvoet zijn zin verder af. '' We... We probeerde een idee te vinden om de vermiste katten uit de Clan te zoeken. We zijn zo ongerust!'' ''Ik snap het. Ik ... Ik ben ook zo verdrietig sinds we de leerling Goudpoot missen , en nu de commandant en Panterpoot. Wie word de volgende?'' ''Weet ik niet '' , miauwde Bliksemschicht. '' Als jullie hulp nodig hebben , kom dan naar mij toe''. De medicijnkat liep de richting van het medicijnhol op. '' Zo'' zuchtte Doornklauw, ''Dit ging nog maar net goed!'' ''Nu nog een plan om de vermiste katten uit te schakelen en het Zonne en schaduwterritorium over te nemen''. Hij trok een brede grijns... Achter de kraamkamer stond de medicijnkat verstopt. Ze wist het! Ze wist dat die katten niet te vertrouwen waren! Nu heeft ze alles gehoord...

'' Wat is er Lichtster? '' vroeg Goudpoot. Goudpoot , Leeuwenpoot en Zilverpoot werden naar hun leider geroepen , ze zaten in haar hol. '' Jullie weten dat Doornklauw niet zal gaan opgeven tot hij zijn zin krijgt. Ga naar de MaanClan toe om hulp te halen. Geelster zal jullie wel helpen om een manier te vinden.'' ''En wanneer vertrekken we?'' vroeg Zilverpoot. ''Morgen op zonhoog. Eet goed , wat morgen hebben jullie al je krachten nodig''. '' Ja Lichtster'' miauwde Leeuwenpoot. '' Ga maar doen waar jullie mee bezig waren . Ik houd jullie nu niet meer op '' murmelde hun leider. De 3 katten liepen het hol van Lichtster uit maar snel rende Zilverpoot naar haar moeder om haar nog een troostende knuffel te geven voor ze het hol uitging. Ze begroef haar snuit in Lichtsters gevlekte vacht en ademde haar zoete geur in. Lichtster gaf haar dochter snel nog een laatste lik. Toen stond de leerling - medicijnkat op en trippelde naar de andere toe.

Leeuwenpoot tegen Goudpoot aan liggen. Normaal als hij dichtbij kwam blaasde ze tegen hem. Hij kon moeilijk in slaap komen. De leerling keek naar zilverpels , die het kamp verlichtte. Goudpoots gevlekte dikke vacht werd zilverblauw gekleurd. ''Kun jij slapen?'' Leeuwenpoot haar gele vacht zag nu ook blauwzilver in dit licht. Haar ambergele ogen gloeiden van opwinding en nog iets anders... Wat dat andere was kon Goudpoot niet uitmaken. ''Nee , ik ben zenuwachtig voor morgen. Ik en Bloesempoot konden vandaag geen krijgers worden want ... We moeten morgen op reis en als we de Clan zouden bewaken en de hele nacht wakker moeten blijven , ben ik dood op''. ''Ik snap het '' miauwde de poes meelevend. ''Zullen we wat gaan jagen?'' vroeg Goudpoot ,''Onze Clan heeft prooi nodig en we kunnen toch niet slapen''. Leeuwenpoot knikte instemmend. De twee slopen het kamp heel stilletjes uit. Ze keken geconcentreert om zich heen. Krak!!! De leerlingen maakte een schriksprong in de lucht. Ze hadden een dik opgezette vacht. '' Mrooowww , voor mij hoef je niet bang te zijn hoor , ik bewaak alleen maar het kamp''. De stem lachtte terwijl deze kat zn zin zei. ''Wie ben jij?'' miauwde Leeuwenpoot wantrouwend. ''Dat moet je toch wel weten!'' Een grijze kater met rode vlekken en een brede kop met groene ogen sprong tevoorschijn. De twee katten slaakte een zucht van verlichting. Het was Grijsjacht! ''Maar wat zijn jullie voor geheimzinnigs aan het doen?'' ''We konden niet slapen dus besloten we te gaan jagen.'' ''Oke , maar kom wel op tijd terug. Anders maakt Zwartzicht zich zorgen en hij zal niet de enige zijn''. De commandant keek hun met pret oogjes aan. ''Oke , maar wat doe jij eigenlijk nog in het kamp? '' waagde Goudpoot aan zijn oom te vragen. ''Ik bewaak het kamp vaak. Als ik niets zie ga ik weer slapen. Daarna word ik wakker en bewaak het kamp weer''. De leerlingen knikte de commandant toe en verlieten het kamp.

Goudpoot sloop heel voorzichtig. Achter de omgevalle boomstam hoorde hij een klein hartje bonzen. Een muizenhart. Hij bepaalde de richting en sprong er op af. De muis racete weg maar het was al te laat... Goudpoot doodde het diertje en begroef het onder het aarde. Nu was het Leeuwenpoots beurt. Ze zag een dik konijn rond hupsen. Ze sloop er op af . Maar nu begon het windvlaagje om te keren en werd het diertje zich bewust van de leerlingen hun aanwezigheid... Het dier racete weg maar Leeuwenpoot rende erachter aan. Ze was nu achter het dier en maakte een noodsprong om het dikke konijn vast te grijpen. Ze trok het dier met haar klauwen naar zich toe en gooide het dier in de lucht , waardoor het half verdoofd neerkwam. Snel maakte ze een eind aan de pijn. Ze begroef hem snel onder het aarde. Vanachter een boom zat een kat hen te bespioneren. Maar ze hadden niets in de gaten... De kat grijnsde , wat een ondeugend stel! Het was de commandant. Evenlater had Goudpoot 2 muizen en 1 vink verzameld en Leeuwenpoot 1 dik konijn , 1 waterat en 1 vis. De 2 katten liepen terug naar het kamp. Ze kunnen goed jagen , vond Grijsjacht. Snel ging hij ook terug naar het kamp zodat de leerlingen het niet zouden ontdekken. Hij wou niet dat er iets met hun gebeurde.
''hallo , is de jacht goed verlopen? '' '' Prima '' antwoorde de gele poes. ''Mooi''. ''Ga nu maar slapen , morgen hebben jullie al je kracht nodig''. De twee leerlingen deden wat Grijsjacht zei en rolde zich op in hun mosnesten. Nieuwsgierig wat er de volgende dag zou gaan gebeuren...

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen