Geeuwend gooide ik de voordeur dicht. 'Hey May,' Ik liet me naast Esmay in de zetel zakken. 'Leuke dag gehad?' Grinnikte ze. 'Oh ja, ik heb niet voor niets wallen tot aan men tenen.' Lachte ik en ik kreeg een tik tegen mijn schouder. 'May, mag ik je iets vragen?' Ging ik verder. Ze knikte en ging in kleermakerszit tegenover me zitten.
'Ga je eerlijk antwoorden?' Vroeg ik streng. Ze knikte en legde haar hand plechtig op haar borst.
'Hoe zit het tussen jou en Louis?' Haar hand viel op haar schoot en ze keek naar beneden. 'May, je hebt het beloofd.' Zei i en ik legde mijn hand op de hare.
'Ik weet het niet.' Zei ze schouderophalend. 'We hebben al 2 keer sex gehad maar volgens is dat alles wat hij wil.'
Ze zuchtte en verborg haar hoofd in haar handen. 'Wat! Zeg je nu dat hij je alleen maar voor de sex wil!' Ik verhief mijn stem zonder dat ik het zelf besefte. Ze haalde enkel haar schouders op. 'Vind je het goed als ik morgen met hem ga praten?' Vroeg ik haar. Ze keek op en een twijfelde blik hing over haar gezicht. Uiteindelijk knikte ze. 'Ik zal wel op Charlotte passen.' Ging ze verder. Ik knikte en trok haar in een knuffel. 'Het komt wel goed.' Zei ik en ik wreef geruststellend over haar rug.

De volgende dag

'Laura?' Ik opende een oog en staarde Esmay dom aan. 'Wat moet je?' Mompelde ik. Ik keek naar mijn wekker die naast Esmay stond en mijn mond viel open.
'8 uur!' Riep ik verbaasd uit. Ze keek naar de wekker en weer terug naar mij. Ze haalde haar schouders op en sleurde me men bed uit.
'je moet naar Louis!' Jammerde ze en ze duwde me de trap af. 'Oke oke, ik ga al. Maar mag ik me eerst niet omkleden?'
'Nee, hij woont hier vlakbij dus hup hup.' Nog voor ik kon protesteren stond ik al de straat op. Ik schudde mijn hoofd en liet de straat op. Fijn, loop ik mezelf belachelijk te maken in mijn pyjama midden op de straat. Kan deze dag nog erger beginnen?
Ik drukte op de bel en wachtte tot Louis zou open doen. Na 5 minuten drukte ik nogmaals op de bel. 'Louis doe open...' Zuchtte ik en ik klopte op de deur.
Eindelijk ging de deur krakend open en een nog half slapende Louis verscheen in het deurgat. 'Laura! Wat doe jij hier op dit uur?' Vroeg hij verbaasd.
'Praten.' Zei ik enkel en ik duwde hem zijn huis in. 'Praten waarover?' Vroeg hij verward en hij liet zich in de zetel zakken. 'Esmay.' Geeuwde ik en ik ging in de stoel tegenover hem zitten. Zijn wenkbrauwen schoten omhoog. 'Je maakt me wakker om 8 uur om te praten over Esmay!'
Ik kruiste mijn armen en keek hem doordringend aan. 'Ja dus wel!' Zei ik lichtelijk geirriteerd. Hij valt me aan omdat ik kom praten over Esmay! Hoe egoïstisch is dat wel niet! 'Zij heeft jou gestuurd, niet waar?' Gokte hij. Een lach verliet mijn mond en ik stond op. 'Wat maakt dat nou uit?' Snauwde ik. Ik had meteen spijt van mijn uitval. 'Louis.' Zuchtte ik en ik liep naar hem toe. 'Het spijt me,' Zij ik terwijl ik naast hem zag zitten. 'Maar Esmay voelt zich gebruikt, en eerlijk gezegd, heeft ze gelijk. Ze is mijn beste vriendin en ze is kwetsbaar, ze word niet gebruikt enkel voor de seks!'
Ik ademde stevig in en zag Louis' mond open vallen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen