Foto bij Teen 30.

Mijn voeten stonden vastgevroren. Verschillende ouders keken me verward aan. Daar stond ik dan, huilend. Ik zag Liam nog net verdwijnen tussen de mensen.
Opeens konden mijn voeten weer bewegen. Ik rende hem achterna. Hij was al uit het zicht verdwenen maar ik wist waar hij naartoe ging. Dus daar zou ik ook naartoe gaan.

Liam POV.

Ik gooide de voordeur met een harde klap dicht. Toen ik de woonkamer inliep keken de jongens me verward aan. 'Wassup Li?' Vroeg Louis lachend. 'Laura.' Zei ik enkel en ik liet me in de zetel zakken. Louis' gezicht vertrok, hij liet Harry gaan uit zijn wurggreep en ging zitten. Harry zelf volgde zijn voorbeeld. 'Wat is er met Laura?' Vroeg Niall. Louis zuchtte en richtte zijn blik op de grond. 'Jij wist het!' Zei ik verbaasd. Hij keek op en knikte. 'Hij wist wat? Kom op Liam wij willen het ook weten!' Zei Zayn.
'Vragen jullie je niet af waarom Laura al zo'n job op haar 19de? Waarom ze al op haar eentje woont? Waarom en zo veel foto's van haar "nichtje" in haar woonkamer hangen? Waarom haar "nichtje" daar uberhaupt zoveel is? En waarom onze Louis daar zoveel tijd doorbrengt...'
'Liam niet doen...' Smeekte Louis. Maar ik negeerde het. 'Omdat ze een goeie band met haar nichtje heeft? Dat hebben zoveel mensen, en iedereen weet dat zij en Louis hele goeie vrienden zijn.' Zei Harry. 'Maar voor de werk heb ik geen uitleg...' Ging hij verder.
'Het kan toch puur toeval zijn?' Zei Niall en hij keek ons een voor een aan. Deden ze dit nou expres ofwat? 'Waarom vertel jij het ze niet Louis? Laura is toch je beste vriendin?' Zei ik en ik zakte onderuit in de zetel. Louis zuchtte en rechte zijn rug.
'Charlotte is niet Laura's nichtje,' Begon hij. 'Charlotte is haar dochter.'
'Wat!' Klonk het opeens overal. 'Dat kan niet!' Riep Harry uit. 'Toch wel!' Zei Louis en hij gebaarde dat we stil moesten zijn. 'Jullie moeten het haar niet kwalijk nemen dat ze jullie niks verteld heeft, ook jij iets Liam. Ik ga Charlotte niet als een fout beschrijven, ook al was ze dat wel. Maar Laura heeft er geen spijt van. Charlott's vader heeft Laura laten zitten dus Laura heeft Charlotte helemaal alleen opgevoed. En ik vertel jullie, dat heeft ze goed gedaan! Haar moeder wou er zich niet teveel me bemoeien maar Esmay heeft haar zoveel mogelijk geholpen. En dat heb ik de laatste tijd ook gedaan. Laura heeft die job als verpleegster van een vriend van haar gekregen, het betaald goed en dat is wat ze nodig heeft. Luister jongens, Liam, ik begrijp dat jullie waarschijnlijk nu boos zijn op haar maar ze was bang. Bang dat jullie haar zouden laten vallen als ze het jullie vertelde. Bang dat jij haar zou laten vallen, Liam.'

Het bleef een tijdje stil. Iedereen liet Louis' verhaal langzaam bezinken. 'Ik zou Laura nooit laten vallen!' Zei Niall opeens. 'Ik ook niet!' Zei Zayn. 'En ook niet!' Vervolgde Harry. Ik hield mijn lippen stijf op elkaar. Ik wist niet wat ik moest. Dat is niet niks.
Opeens werd er wild op de deur geklopt. Niall liep naar de deur. Laura liep hem bijna omver toen ze de woonkamer instormde. 'Liam laat het me uitleggen alsjeblieft! Je zou er zo niet achter moeten komen! Ik weet dat je nu boos bent maar alsjeblieft geef me de kans om het uit te leggen!'
Tranen stroomden over haar wangen. Haar zo verdrietig zien deed me pijn. Ik kon het niet aanzien. Haar zien huilen deed me teveel pijn... Maar ik wist niet wat ik moest doen. Weglopen zou lag zijn, en zo ben ik niet! Dus deed ik waar ik me het best bij voelde. Ik stond op en sloeg mijn armen om haar heen. Haar adem stokte maar al snel sloeg ze haar armen om mijn middel en snikte ze zachtjes tegen mijn schouder aan.


Ik hoop dat jullie blij zijn dat Liam het goed opvat, ofja, we weten nog niet wat hij gaat doen ;)

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen