Okee, niemand leest dit verhaal, geloof ik, dus als jij dit leest ben je een van de weinigen.

Ik ga weer terug. Oke, Bill kan misschien bitchy doen zonder reden, maar dat kan ik ook! Als Tom open doet heeft hij zijn spullen al bij zich. ‘Laten we gaan!’ ‘Ja, leuk!’
Als we er zijn trekt Tom me mee naar de glijbaan. Er zitten van die gekleurde lampjes in. Tom zet me tussen zijn benen in. ‘Klaar?’ vraagt hij. Net op het moment dat ik ja wil zeggen, zet hij zich af.
‘J-aaaaah!’ In het donkere stuk begin ik nog harder te gillen. Er lijkt geen eind aan te komen. Ik hoor Tom lachen. Als we eruit zijn zegt hij ‘Dat was leuk! Wat gaan we nu doen?’ ‘Draaikolk!’ roep ik meteen. Na de draaikolk pakt Tom me op en gooit me in het bad met koud water. Ik gil het uit. ‘Aaaaah, omg, zo koud.’ Tom staat zich ondertussen dood te lachen aan de kant. Ik klim uit het bad loop naar hem toe geef hem een knuffel en duw hem erin. Alleen in zijn val neemt hij mee. Ik lig dus weer in het koude bad. We kijken elkaar aan en beginnen keihard te lachen. ‘Is het gezellig?’ vraagt iemand droog. ‘Bill, toch maar besloten om te komen?’ zegt Tom. ‘Ja, ik moest toch iets doen? Kan ik net zo goed kijken hoe jullie pret hebben.’ Ik sta op en trek hem erbij. Ik en Tom liggen helemaal dubbel. ‘Bitch, ik zei “ik ga kijken” ‘Nou, nu zie je hoe wij pret hebben om jou.’ Zeg ik terug. En ja hoor, hij is weer net zo chagrijnig als altijd, misschien nog wel ietsje erger. ‘Nou, als het zo moet ga ik wel weer naar huis.’ ‘Bill blijf nou’ zegt Tom die nog steeds een beetje aan het lachen is. ‘Oke dan’ Er valt een stilte. ‘Wie heeft er zin in patat?’ vraagt Tom. ‘Ja, ik wel’ zeg ik. ‘Ik hoef niet’ zegt Bill. Als Tom het aan het halen is zegt Bill zangerig ‘Daar wordt je dik van…’ ‘En wat wil je daarmee zeggen?’ vraag ik hem. ‘O niks, ik zei het alleen maar.’ Als Tom weer terug is krijg ik een bakje friet in mijn handen gedrukt. Opeens heb ik niet zo’n honger meer. Ik eet een paar frietjes en geef het dan aan Tom. ‘Ik heb toch niet zo’n honger meer.’ Hij kijkt me even raar aan, haalt dan zijn schouders op en eet het zelf op.
We zwemmen nog even en gaan dan naar huis. Ik pak mijn spullen en ga weer naar mijn moeder toe, nadat ik gedag hebt gezegd natuurlijk.
‘Hee, lieverd, was het leuk?’ ‘Ja, heel leuk. We gingen zwemmen en hebben een film gekeken.’ Ik lieg niet, het was echt leuk. Alleen Bill deed weer raar. Hij mag me gewoon niet. En vind hij dat ik te dik ben? Hmm, ik ben niet echt heel, dun nee, maar het valt toch wel mee? Misschien moet ik vanaf morgen maar eens gaan joggen. Nee, niet gaan uitstellen nu! Vijf minuten later sta ik buiten en begin te rennen. Na een paar minuten ben al helemaal uitgeput. Wow, ik heb echt geen conditie! Die moet ik gaan verbeteren. Ik ren nog even door en dan ben ik weer thuis.

Mijn moeder vraagt waar ik was. ‘Ik was even joggen’ ‘Joggen? Waarom, daar heb je altijd zo’n hekel aan?’ ‘Ik heb geen conditie en die moet ik verbeteren.’ ‘O, oke. Heb je al plannen voor morgen?’ ‘Nee, nog niet, hoezo?’ ‘Ik vroeg me af of je zin had om te gaan shoppen’ ‘Ja, leuk!’

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen