Foto bij Magic 10

Een stukje voor mijn lieve lezers!
en speciaal voor GhostCider: PROFICIAATTTT!<3

20 december
‘Nog een uurtje en we hebben vakantie,’ zucht Nina. ‘Ja daarover, neem Liam en Harry even mee, Niall, Louis en ik wachten dan in onze leerlingenkamer. Even wat bespreken,’ glimlach ik. ‘Wat heb je nu?’ ‘Toverdranken van Slakje,’ glimlach ik. ‘Balen ik heb verweer tegen de zwarte kunsten van Kwabje,’ zegt ze en ze laat haar hoofd zakken. ‘Nou rennen dan,’ zeg ik en ik geef haar een duwtje in de rug. Ik sla af en open de deur. ‘Hallo professor Slakhoorn,’ glimlach ik vrolijk en ik neem plaats naast Niall. ‘Hallo mevrouw Vane,’ zegt hij vrolijk terug. Ik vind het zo’n grappig mannetje, hij is ook een van mijn favoriete leraren. Maar misschien komt dit ook omdat toverdranken een van mijn favoriete vakken is. ‘Welkom bij mijn les toverdranken. Ik hoop dat jullie nog een beetje concentratie hebben, aangezien dit het laatste lesje voor de vakantie is.’ Iedereen begint door elkaar te praten enthousiast te vertellen. ‘Dames, Heren. Even opletten jullie kunnen zo aan de slag. Vandaag gaan we het drankje ‘Calming Draught’ maken. Dit toverdrankje kalmeert de gebruiker als ze in shock zijn of als ze een trauma hebben. Dit drankje staat op bladzijde 157 in je boek en je gaat het maken in tweetallen.’ Niall en ik geven elkaar een high five en pakken de goede bladzijde voor ons. ‘Gelukkig kan ik samen met jou, want ik ben echt een drama in toverdranken.’ ‘Nou heb jij even geluk,’ zeg ik sarcastisch en ik geef hem een schouderklopje. Hij glimlacht even naar mij en begint het recept te lezen. ‘Je moet dit erin doen,’ zeg ik tegen Niall en hij grinnikt even.

‘Nou jongens, jullie hebben het heel goed gedaan. Vooral Niall en Emma, goed gedaan. En fijne vakantie allemaal.’ Niall en ik huppelen vrolijk het lokaal uit en komen ondertussen Louis tegen. Met z’n drieën lopen we richting onze leerlingenkamer waar Liam, Harry en Nina op ons zitten te wachten. ‘Hallo allemaal,’ zeg ik vrolijk en ik plof op een stoel neer. Hazel komt nog met haar koffers langslopen. ‘Hé Hazel, ga je al naar huis?’ ‘Ja, dan heb ik lekker veel tijd met mijn gezin.’ ‘Tot na de vakantie,’ zeg ik en ik geef haar een knuffel. ‘Maar wat wil je bespreken?’ vraagt Harry aan mij. ‘Deze vakantie mogen jullie bij mij logeren als jullie willen?’ stel ik voor. ‘Sorry, ik zou héééél graag willen. Maar mijn ouders willen me echt heel graag zien,’ zegt Nina. ‘Ik wil wel mee,’ glimlacht Louis en ik glimlach weer naar hem. ‘Ik ga ook mee, ik ga ook mee!’ roept Niall enthousiast en ik grinnik even. ‘Wij moeten op school blijven en we mogen een weekend naar huis,’ zegt Harry en hij woelt even door zijn krullen. ‘Waarom dat nu weer?’ vraagt Niall lachend. ‘Nou, we hebben straf gekregen van Crabbe, en nu moeten we de hele school schoonmaken,’ zegt Liam. ‘Dus Niall en Louis komen mee naar mij?’ Ze knikken vrolijk. ‘Nou inpakken dan maar,’ zeg ik en ik ren naar mijn kamer. Mijn hele kerstvakantie met Niall en Louis en natuurlijk mijn ouders, want wat heb ik ze gemist.

Beetje kort, laten we zeggen dat morgen een lekker lang stukje komt?
Wat vinden jullie?

Reageer (5)

  • FuckThisx

    Gwenxveer bedenk: Slakhoorn junior

    1 decennium geleden
  • GwenxVeer

    Badger: bedenk: Hij is leraar toverdranken, vond het zo leuk en heeft toen een verjongingsdrank gemaakt om nog langer te kunnen lesgeven.

    1 decennium geleden
  • Quies

    Even een kleine opmerking: slakhoorn was eigenlijk al op pensioen toen Perkamentus hem vroeg om Snape te vervangen, dus is hij niet een klein beetje te oud om nu nog les te geven? Anyway, leuk stukje (:

    1 decennium geleden
  • Altaria

    Dit is echt leuk! haha kwabje en slakje!

    1 decennium geleden
  • FabriziaNaomi

    Jaaaaaaaaaaaaaaaa lang stukjeeee :D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen