Foto bij Magic 4

Dear Diary,

Mijn allereerste ‘zwerkbalwedstrijd’ was echt super! Wij als Gryffindor, hebben natuurlijk gewonnen. We hebben de snaai niet gebruikt, eigenlijk alleen de slurk. Zwerkbal is echt de allerbeste sport ooit. Ik heb een week geleden mijn eerste lessen, verweer tegen de zwarte kunsten, toverdranken en mijn ‘eerste’ vliegles. Nina heeft me vandaag een tip gegeven om me op te geven voor de try-outs van Gryffindor te kijken. Dat is dan ook wat ik zo ga doen. Mijn vriendschap met Niall en Louis is flink gegroeid, we zijn nu echt wel beste vrienden. Liam, Harry en Nina zijn ook erg goede vrienden. Niall en Louis hebben we me nog steeds niet vertelt wat dat nu was met het verboden bos, maar ik zal erachter komen! Ik moet nu gaan anders kom ik te laat.

Bye


Ik berg mijn dagboek weer op en zeg even gedag tegen Hazel. Ik loop door de gangen en groet nog wat mensen. Ja, Hogwarts is mijn thuis geworden! Als ik bij het zwerkbalveld aankom ben ik een van de eerste. Dan zie ik voor het eerst James Potter. Ten minste dat is zo, maar het voelt zo anders. Het voelt alsof ik hem allang ken. We kijken elkaar even verbaasd aan. ‘Wat is je naam?’ vraagt hij. ‘Emma Vane,’ glimlach ik. Ik zie dat hij mijn naam in gedachte nog herhaalt. Natuurlijk herkent hij me niet, ik heb niet eens mijn biologische achternaam! ‘Ik wil graag in het team.’ ‘Wat kun je allemaal? Of nee wacht, laat dat zo maar zien,’ glimlacht hij. ‘Veel succes,’ zegt hij nog als ik terug loop naar de groep. ‘Louis, ik wist niet dat jij ook meeging?’ vraag ik verbaasd. ‘Ik ga niet mee, ik kom je aanmoedigen.’ ‘Dankjewel,’ zeg ik nog als hij naar de tribune loopt. ‘Oké, welkom bij de try-outs voor het zwerkbalteam van Gryffindor. Niemand is gegarandeerd van een plaats in het team, je moet gewoon laten zien wat je kunt.’ Ik kijk James aan. Ik heb gehoord dat hij heel irritant kan zijn. Ik stap op mijn bezem. Ik wil graag als jager in het team komen! Als de slurk omhoog wordt gegooid vlieg ik erop af en heb hem gelijk te pakken. Ik speel hem over naar iemand anders uit mijn team en vlieg gelijk naar voren. Ik krijg de bal terug gespeeld en scoor. Ik juich en ga gelijk weer achter de bal aan. Zo gaat het wel even door totdat Lily Potter de snaai heeft gevangen. Ze zat in ons team dus wij hebben gewonnen. ‘Ga jullie maar even opfrissen, dan krijg je dadelijk de uitslag,’ glimlacht James en ik loop even naar Louis. ‘Goed gedaan,’ zegt hij en hij geeft me een schouderklopje.

‘Welkom terug voor de uitslag. De zoeker is Lily Potter. De drijvers zijn Marvin en Scott. Onze wachter is Rose Weasley en dan als laatste onze Jagers, Kate, Emma en ik.’ Toen ik mijn naam hoorden deed ik even een vreugdedansje. Ik krijg felicitatie van andere en Louis feliciteert me vrolijk. ‘Voor het team, de eerste trainingen zijn aankomende woensdag,’ schreeuwt James nog boven het lawaai heen. Aankomende woensdag, dat is al overmorgen! Dat ik echt in het team zit ik kan het niet geloven. ‘Gefeliciteerd Emma, je bent echt goed. Van wie heb je het geërfd?’ vraagt James aan mij. ‘Ik weet het niet ik ken mijn biologische ouders niet,’ zeg ik en ik kijk gegeneerd naar mijn voeten. ‘Je hoeft je niet te schamen, je vindt ze echt wel een keer,’ glimlacht hij. Ik voel me gerustgesteld en glimlach. Het is niet dat ik hem leuk vind, maar ik krijg gewoon een grote broer idee, terwijl ik nooit een broer gehad… ik bedoel gekend heb. Ik moet echt mijn biologische familie gaan zoeken! Ik word ineen keer aan mijn arm meegesleurd. ‘Tijd voor ons cadeautje,’ grinnikt Louis. Het valt me nu pas op hoe vaak Louis grinnikt op een dag. ‘Wie is ons?’ vraag ik. ‘Niall en mij en nog een paar andere je ziet het zo wel. Louis trekt me mee de school in en ondertussen komen we Niall nog tegen. We rennen een paar trappen op, gaan weer links, door de gang, weer een paar trappen op en daar staan we dan te kijken voor een muur. Niall en Louis sluiten hun ogen en langzaam verandert de stenen muur in een deur. ‘Het wordt tijd dat we ons geheim vertellen, je hebt het verdiend,’ zegt Niall.

Als jullie heeelll lief zijn vanavond/nacht nog een stukje!
XXX

Reageer (7)

  • MrUnderhill

    Potterhead alarm gaat af: James is de Zoeker voor Griffoendor. Maar hoe kan Lily dan de Snaai vangen? En ik ben weer aan het zeuren he?:S En wat hoort er eigenlijk op het plaatje te staan, want bij mij is het zwart.

    1 decennium geleden
  • Parelster

    Als hugo klassenoudste is en dus in jaar 5 zit. Hoe kan James dan nog op hogwarts zitten?

    1 decennium geleden
  • MirahxJawata

    Natuurlijk zijn we heeeeeeeel erg lief (A)

    1 decennium geleden
  • Altaria

    Wij zijn heel erg lief ^^ echt waar.. Maarr zit Emma niet in het eerste jaar of schrappen we de eerstejaars regel?

    1 decennium geleden
  • GwenxVeer

    Snel verder!!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen