Foto bij De 100e Hongerspelen - 201

Fulvia was verontwaardigd toen ze zag dat Adriënne half verlamd was, maar Adriënne maakte haar duidelijk dat ze volledig achter Katniss’ plan stond.
“Mijn vader heeft iedereen voor de gek gehouden. Mij, mijn moeder, mijn grootvader, zijn vrienden. Hij wil alleen macht.”
“Zo heb ik hem nooit gekend”, mompelde Fulvia.
“Niemand, tot hij de macht had gegrepen, tot hij weer veilig in het paleis van zijn vader zat. Zijn paleis nu.”
“Maar…” Fulvia schudde haar hoofd. “Ik heb tijd nodig om na te denken.”
“Ik laat je terug naar je kamer brengen”, zei Katniss kalm.

***

“Hier.” Snow liep het hoofdkwartier van de spelmakers binnen met een rolstoel. Peli Holaine keek hem aan.
“Dank u, ik breng hem meteen naar uw dochter.”
“Laat de spotgaai maar meteen weten dat ik niet van plan de rebellen vrijuit te laten gaan eens ik mijn dochter terug heb.”
“Ik denk dat ze dat al beseffen, maar ik zal het doorgeven.”
“En zeg mijn dochter… zeg Adriënne dat ik alles zal doen wat mogelijk is om haar daar weg te halen.” Peli Holaine glimlachte vriendelijk.
“Ik zal het haar zeggen”, beloofde ze. Ze nam de rolstoel en ging naar Katniss’ appartement. Ze moest toegeven dat Snow dat laatste goed gezegd had, als ze niet beter wist, zou ze denken dat het een liefhebbende vader was. Maar dit was niet meer dan een dreigement aan hen.

***

Katniss plofte neer aan tafel, opgelucht dat ze eindelijk een pauze kon nemen. Het ongeloof van Fulvia had haar diep geraakt, ondanks het feit dat ze nooit veel met die vrouw op had gehad.
“Bekijk het van de goede kant”, zei Gale. “Cressida heeft haar hulp aangeboden, en we weten dat ze een goede regisseuse is. En wat Fulvia betreft, dat maakt alleen maar duidelijk hoe goed Snow mensen kan manipuleren.”
“Je hebt gelijk”, gaf Katniss toe. “Maar dat maakt het niet makkelijker.”
“Mijn vader moet gewoon verslagen worden”, zei Adriënne. “Het is genoeg geweest nu.”
“En dat gaan we doen ook”, zei Haymitch. “Kop op, Katniss, de meesten reageren best goed, toch? Zelfs die oude Snow. Laat je niet doen door één tegenslag. Fulvia draait wel bij hoor.” Katniss knikte, ze kon zichzelf niets verwijten, over het algemeen liep alles best goed.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen