Foto bij 01: Verhuist

Hee, ik weet niet echt wat ik hier moet invullen, ik hoop dat jullie dit een leuk verhaal vinden.

*Zucht* Je bent eindelijk aan gekomen in Madgeburg. Na vijf uur in de auto te hebben gezeten. Ik vertrok vanochtend met mijn moeder uit Leiden, na afscheid te hebben genomen van mijn vriendinnen.
Mijn vader heb ik nooit gekend. Die ging ervandoor toen ik een half jaar oud was. Nou, ik hoef hem ook niet te kennen. Hij had mijn moeder pijn gedaan. Hij wilde geen kind en toch heeft hij er niks tegen gedaan toen ze eenmaal zwanger was. Hij heeft het nog een half jaar geprobeerd, om voor mij te zorgen, maar hij vond het niks en vertrok.

Alle spullen waren gisteren al verhuist. Alleen de laatste dingen hadden wij nu nog mee. Zo meteen maar mijn spullen in mijn nieuwe kamer zetten dan.
Ik liep eerst een rondje in huis. Het was best groot. Groter dan ons oude huis. Er waren drie slaapkamers. Ik had al snel een kamer gevonden. Ik moest deze gewoon hebben. Het had zo’n raam waar je in de vensterbank kon gaan zitten en goed kon nadenken, of gewoon lekker muziek luisteren en niks doen. Ik was fan van 30 Seconds To Mars, een beetje van Adam Lambert, Cinema Bizarre en ja, ook Tokio Hotel. Nou ja, niet echt fan. Ik vond hun muziek goed, maar verder ook niet.
Ik was net bezig met mijn posters ophangen, toen mijn moeder kwam om te zeggen dat de thee klaar was.
‘Dus jij hebt al een kamer gevonden?’ vraagt mijn moeder. ‘Ja, dat was goed, toch, of wilde jij die kamer?’ ‘Nee, het is goed, ik heb mijn kamer ook al gevonden. Diegene twee deuren verderop.’
‘Oh, ik moest je nog vragen of je morgen bij de buren op visite wil komen. Simone, de buurvrouw, kwam daarstraks naar me toe.’ ‘Oke’, zeg ik. ‘Is goed’ ‘Lieverd, als je liever niet wil moet je het gewoon zeggen, hoor,’ ‘Nee, het is wel goed.’ ‘Ze heeft twee zoons, Bill en Tom. Leer je gelijk een paar mensen kennen. Bevalt het je eigenlijk wel een beetje hier?’, vraagt ze nog. ‘Het is zo groot’ Ik weet nog niet wat ik ervan vind. ‘Het is gewoon nog even wennen.’ ‘Als je erover wil praten ben ik er voor je. Dat weet je toch?’
We praten nog even verder en dan ga ik weer naar boven.
Ik begin mijn kleding in mijn kast te leggen. Ik heb afgelopen jaar mijn havo- diploma gehaald. Ik wil het liefst later iets met mode gaan doen.
Als ik klaar ben ga ik in mijn bed liggen. Ook al is het mijn eigen bed, het is onwennig. Morgen naar de buren… Ik hoop dat ze een beetje aardig zijn. Na nog een halfuurtje te liggen denken, val ik toch in slaap.

Wat vinden jullie? Please, laat het even weten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen