Foto bij 082.

meh, ik lig mijn voet/enkel te koelen omdat ik keihard ben gevallen toenstraks.
Dokter zei dat ik moest rusten, koelen en mn voet hoog moest houden.
Dus nu moet ik wel schrijven, schrijven, schrijven en euh schrijven.
Het probleem is alleen dat ik aan 4 verhalen tegelijk schrijf (waarvan er tot nu toe nog maar 2 op Quizlet staan) en nog 2 verhalen in mijn hoofd heb.
Dus ik moet mijn aandacht een beetje verdelen. Gisteren heb ik de hele dag geschreven aan een Louis verhaal waar ik nu al 21 hoofdstukken voor heb geschreven.
De verhalen die nu nog niet online staan gooi ik ook pas online als ze af zijn zodat er niet steeds zo lang gewacht hoeft te worden op nieuwe hoofdstukken.
Ik heb wel weer leuke ideën voor dit verhaal dus hopelijk vanavond of misschien wel morgen weer een hoofdstukje.
als jullie dat leuk vinden tenminste (:

Zodra mijn kwast het doek raakt ben ik helemaal van de wereld verdwenen. Het prachtige geluid van de gitaren van Johnny Mart en de poëtische teksten van Morrissey dringen niet alleen via mijn oren naar mijn hersenen maar nemen bezit van heel mijn lichaam. The Smiths is een van mijn favoriete bands die ik tijdens elk humeur kan luisteren. De muziek is al zo'n dertig jaar oud en ik heb ze al duizenden keren beluisterd maar toch vallen me steeds weer nieuwe dingen op. Qua melodie kan ik de liedjes dromen, elke klein detail ken ik uit mijn hoofd. Ik hoor dingen die de gewone 'leek' niet hoort, maar qua tekst beleef ik het steeds weer anders. Dat is een van de fijne dingen aan de poëtische teksten van Morrissey. De betekenis van de tekst past zich aan naar je eigen gemoedstoestand waardoor oude liedjes opeens totaal nieuw lijken.

Take me out tonight
Where there's music and there's people
And they're young and alive
Driving in your car
I never never want to go home
Because I haven't got one
Anymore


'I never never want to go home because I haven't got one Anymore'
Morrissey zingt precies wat ik voel. Mijn huis voelt niet meer als thuis, het is het huis waarin ik ben opgegroeid, waarin ik leuke dingen heb mee gemaakt maar voor mij vooral het huis waarin mijn vader mijn moeder, mijn broer en zichzelf heeft vermoord. Het voelt gewoon niet meer als thuis, er hangt een donkere schaduw boven en ik weet niet of die ooit nog weg zal gaan. Misschien blijf ik wel voor altijd in Engeland wonen.

Take me out tonight
Because I want to see people and I
Want to see life
Driving in your car
Oh, please don't drop me home
Because it's not my home, it's their
Home, and I'm welcome no more


Vluchten is makkelijk, ik klapte in eerste instantie helemaal dicht toen alles gebeurde. Als de pers toen niet achter me aan had gezeten weet ik zeker dat ik was gaan vluchten. Dan had ik waarschijnlijk elke avond in een andere kroeg gezeten. Het vele drinken zit ten slotte toch in de familie en het vluchtgedrag ook.


'Take me out tonight
Because I want to see people and I
Want to see life'

And if a double-decker bus
Crashes into us
To die by your side
Is such a heavenly way to die
And if a ten-ton truck
Kills the both of us
To die by your side
Well, the pleasure - the privilege is mine

Take me out tonight
Take me anywhere, I don't care
I don't care, I don't care
And in the darkened underpass
I thought oh God, my chance has come at last
(but then a strange fear gripped me and I
Just couldn't ask)

[....]

Oh, there is a light and it never goes out
There is a light and it never goes out
There is a light and it never goes out
There is a light and it never goes out"


Met een diepe zucht leg ik uiteindelijk na een paar uur de kwasten naast me neer. Mijn hoofd is leeg net als het bord met eten dat naast me stond.
"Ze is klaar" hoor ik Ed fluisteren. Tijdens het schilderen hebben ze hele gesprekken gevoerd maar omdat ik zo ver weg ben op momenten als deze weet Ed dat ik dat allemaal niet mee krijg. Zelfs als mijn naam meerdere keren wordt genoemd registreren mijn hersenen dit niet. De jongens komen achter me staan en met z'n drieën kijken we naar het eind resultaat. Alle drie staren we naar het meisje op het doek dat ons doods aanstaart.
"Wauw" komt er fluisterend uit Harry zijn mond. Een gaap verlaat mijn mond en een blik op het kleine klokje naast me vertelt dat het al ver na twaalven is. Nu pas voel ik hoe moe ik eigenlijk ben en het kost me enigszins moeite om wakker te blijven.
"Ze gaat nu in slaap vallen" hoor ik Ed zeggen die me al de hele tijd stevig vast houdt. "Als het goed is slaapt ze nu de hele nacht en zelfs misschien wel nacht door, dat zal haar goed doen" hoor ik Ed zeggen terwijl ik voel en ruik hoe Harry mij optilt.
Een "Welterusten" gevolgd door een kus op mijn wang van Harry is voor mij het teken dat ik niet meer hoef te vechten om wakker te blijven en al snel lig ik te slapen.

Reageer (4)

  • MissCurly

    Leuk om te lezen dat je aan een aantal nieuwe verhalen bezig bent (:
    Echt schattig hoe goed Ed haar kent trouwens.

    Erstaat trouwens bij het laatste stukje over het slapen twee keer nacht, een daarvan moet dag zijn lijkt me (;

    1 decennium geleden
  • Vinipfe

    En toen was er een nieuw hoofdstukje JEEEEH! Ik heb volgensmij het vorige hoofdstuk beloofd dat ik snel een lange reactie zou schrijven, maar dat was niet helemaal gelukt... Dus nu komt er eentje, hoop ik, ik ben hier echt heel slecht in ;D Ik ga nu tijd maken om je andere story ook te lezen -maar het is een beetje veel voor in een keer- hahaha. Dus dat ga ik dit weekend doen, en Frans leren -die stomme taal moet altijd mijn planningen door de war schoppen ): Ik moet ook weer eens gaan schilderen, het is lang geleden [ik faal overigens nogal in schilderen, ik teken liever] maar ik vind het wel leuk. Oké spotify schiet verdomme op, ik heb de gewoonte liedjes die in een verhaal worden gebruikt op te zoeken en naar de bands te luisteren. Gniffel, dat doe ik vaak -net als random informatie opzoeken over verscheidene onderwerpen, ik heb nogal vage hobby's. Maar genoeg over mij [ik heb nu zoveel over mijn onzinnige leven getypt dat dit een best wel lang berichtje is] Om af te sluiten, snel verder gaan en dit verhaal schreeuwt om aandacht ;D Hahaha. Byee x

    1 decennium geleden
  • daantjuu

    Van mij mag je wel iets meer aandacht geven aan dit verhaal vind het zo.n mooi verhaal!!

    1 decennium geleden
  • FransienE

    Wouw je schrijft zo mooi!
    Heel, heel snel verder gaan asjeblieft?

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen