Foto bij hoofdstuk 168

Aiden
De volgende morgen is de zon nog niet op gekomen of er word al op de deur gebonkt. Binnen twee seconde sta ik voor de deur en heb al zo’n vermoeden wie dat kan zijn. Ik maak de deur open en ja hoor. Daar staat Sofia. Helemaal doorweekt van de regen en met rode ogen staat ze te snikken voor de deur. Achter haar staat Lanthir die er ook niet zo best uit ziet. Snel laat ik haar binnen en Yuna komt ook naar beneden. Meteen verdwijnt ze weer naar boven om droge kleding voor Sofia te pakken. Ik kan wel raden wat er is gebeurd.

Wanneer ze droge kleding aan heeft en een beetje is gekalmeerd gaat ze rustig op de bank zitten. Ondertussen zijn Ben en Jack ook gekomen en hebben haar draak bij ons in de stal gezet.
‘Wat is er nou allemaal gebeurd’ begint Ben voorzichtig als ze weer binnen zijn.
‘James is razend en heeft me het huis uit gezet’ zegt ze snikkend.
‘Vanwege het feit dat jij gewonnen hebt?’ vraag ik verbaast.
Sofia knikt een keer en drinkt nog wat van haar thee.
‘Volgens mij is het niet alleen omdat je hebt gewonnen is het wel?’ vraagt Ben weer.
Weer schud Sofia haar hoofd en begint te huilen. Ze zet haar kop thee op tafel en slaat haar handen voor haar gezicht.
‘Het spijt me van alles, echt waar! Ik wou dit niet zo’ huilt ze dan.
‘Wat? Waar heb je het over?’ vraag ik en ga naast haar op de bank zitten.

Meteen staat ze op en loopt naar de andere kant van de kamer en kijkt me met haar bloedrode ogen aan.
‘James heeft…. James probeerde mij en Glenn er voor te laten zorgen dat jullie kwaad op elkaar werden. Weet je nog? Een paar maanden geleden? Jullie betrapte Glenn maar mij niet. Ik kwam achter Aiden zijn zwakke plek en dat heeft Glenn gebruikt. Aiden gaf niet op en wou toch mee doen aan de race. Ik begon me slecht te voelen om alles wat ik had gedaan. Je was zo goed voor me. Ik had eindelijk een echte vriend en dat heb ik verpest!’
‘Toen James hoorde dat je toch mee deed bedacht hij een ander plan. Hij had vallen gezet over het gehele parcours. Dat doet hij ieder jaar weer om zijn tegenstanders af te schudden. Het duurde een lange tijd en langzaam raakte anderen uitgeschakeld.
Het was de bedoeling dat ik voor afleiding zou zorgen. Dat wou ik niet meer maar vergat de rots op het strand en werd alsnog een afleiding. Ik probeerde je te waarschuwen maar het hielp niet. Ik had, en heb nog steeds zo veel spijt van wat ik heb gedaan dat ik je wou helpen maar je stuurde me weg. Ik haatte het! Ik haatte James voor alles wat hij heeft gedaan en kon hem niet laten winnen.’
Sofia zucht een keer en zakt tegen de muur naar beneden. Ze slaat haar handen weer voor haar gezicht en begint weer te snikken.
‘Het spijt me zo van alles’ fluistert ze.

Een lange tijd blijft het stil en weten we niet wat we moeten zeggen. Het was dus met opzet? Dit alles was met opzet? Ze heeft me helpen trainen om mijn zwakke plek te vinden?
Ik word kwaad van binnen en loop de deur uit. Buiten regent het nog steeds maar dat kan me niet meer schelen. Hoe kon ze? Hoe kon James haar dit aandoen? Waarom anderen het vuile werk laten opknappen?
Ik zucht een keer en loop richting het bos. Nergens is nog een spoor te zien van de vallen die er stonden. James heeft alles weer netjes opgeruimd. En ik dacht nog wel dat ik haar kon vertrouwen! Ze leek zo eerlijk en het te menen ook! Hoe heb ik haar ooit kunnen vertrouwen. Ik snap het gewoon niet! Dat ik haar niet betrapt heb, het gebeurde gewoon recht onder mijn ogen! Ik begin te koken van woede en ga steeds sneller door het bos heen. En die Glenn. Vuile vieze verrader dat hij is! Hij was al meteen niet te vertrouwen!
De wond op mijn rug begint weer te branden en kwaad loop ik verder. Al snel kom ik bij het huis van James en Sofia uit. Ik spits mijn oren en hoor dat James en Glenn wakker zijn.
Nog geen minuut later komt James naar buiten gelopen met Glenn achter zich aan. Ik zal hem eens een lesje leren!!

Reageer (2)

  • Pineapple3

    Neeeeeh, Aiden, geen domme dingen doen!

    1 decennium geleden
  • Skynight

    ooh spannend! ^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen