Foto bij Even iets anders :$

Dit is dus geen vervolghoofdstuk op mijn verhaal , ik weet het raar maar ik ben dan ook een rare en een speciale !

Dit is geen hoofdstuk , het is iets wat ik wil doen om even iets anders te doen. Een uitleg wat liefde is voor een jongen die volledig verliefd was op zijn beste vriendin , die niks voor hem voelde. In een woordenboek wordt liefde beschreven als :” de diepe genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander; soms ook voor een dier, zaak of voorwerp”. Maar wat is liefde voor mensen zoals mij? Liefde is iets wat ze hebben gevoeld, mentaal en fysiek. Het gevoel dat ze diep in hun hart voelen dat ze de persoon hebben gevonden waar ze de rest van hun leven mee willen delen. Maar is er wel iemand op deze wereld die echt weet wat liefde is en wanneer ze echt de ware persoon hebben gevonden hebben? In het begin, als we iemand ontmoeten die we leuk vinden, is er voor een jongen altijd wel iets dat ze lichamelijk aantrekt tot dat meisje. Ik voelde me echt tot haar aangetrokken, dat geeft ik eerlijk toe. Maar is dat liefde? Voor mij was dat het niet, je komt overal mensen tegen die je wel mooi vind , maar als je verliefd zou moeten worden op al die mensen is liefde toch niet meer speciaal. Dan zou er niemand het nog aankunnen om rond te lopen door al de voor hun normaal voelende straatjes , niks speciaal er aan. Alles zou normaal aanvoelen, wat liefde niet is. Liefde zou niet meer liefde zijn maar een oeroude aantrekking tot het andere of zelfde geslacht. Nee dat is voor mij geen liefde! Liefde is niet alleen een gevoel of alleen aantrekkingskracht. Het is een besluit. Van alle dingen die je van elkaar leert kennen. Liefde is voor mij pas liefde als je voelt dat er niks meer is wat je tegen houd om met die persoon je hele leven te delen, alles te geven. Liefde is je leven geven aan een karakter dat je in een mens hebt gevonden, hoe die persoon ook uitziet. Liefde is niet het gevoel dat zo veel mensen elke dag voelen , het is het gevoel dat je elke dag voelen wilt. Liefde is een werkwoord, een actiewoord. Het is iets dat je besluit om te doen. Het is iets waarmee je je verbindt met een persoon en het karakter dat in die persoon zit. Liefde is het gevoel dat je na alles wat je gezien hebt en alles wat je hebt meegemaakt , zelfs na de diepste periodes in je lven steeds van die persoon blijft houden.


Ik hou nog van Anneke, er zal altijd een stukje in mijn hart zijn dat ik zal koesteren. Maar voor mij gaat het niet verder gaan als wat voor mij liefde is. Voor mij gaat het anders verder. Aan jou om het te ontdekken in mijn verhaal, of het misschien wel beter is dan liefde.

Reageer (7)

  • ProtonicPanda

    A xD S
    M xD P
    A xD E
    Z xD E
    I xD C
    N xD H
    G

    1 decennium geleden
  • OhMyNarry

    Jij kan zo geweldig mooi schrijven! Ik ben er opnieuw helemaal stil van.
    Jij weet zo goed hoe je gevoel in een verhaal moet leggen. Wees niet zo onzeker van je schrijfkunsten!
    Jij hebt echt talent! En wat die Anneke betreft, het is logisch dat je nog steeds van haar houdt.
    Als je ooit zó erg van iemand gehouden hebt, kan dat nooit helemaal over gaan.
    So don't worry, and go on!
    x

    1 decennium geleden
  • Azriel

    IK BEN HET EENS MET MRSMESSI.
    JAJA - MIJN USERNAME IS DISAGREE MAAR NU DRAAI IK T EVEN OM.
    *gaat vast naar de hooivorkenwinkel*

    1 decennium geleden
  • CrazyLove4

    Jij bent echt een van de weinige geloof ik die echt gevoelens weet te omschrijven en er niet bang voor is om ze te vertellen en uiten. Heel veel mensen zijn nou juist opzoek naar zo iemand, echt dat is een ontzettend goede eigenschap! En ook dit weer al was het geen hoofdstukje, zoooo mooi geschreven!

    1 decennium geleden
  • Gasly

    Nog één keer zeggen dat jij niet kan schrijven en dan.. Kom ik achter je aan met een hooivork, want jij kan wel degelijk goed schrijven! Dit is echt een mooi verhaal, echt waar! En voor iedereen is er een 'ware' liefde, misschien niet bij je in de buurt, misschien woont ze wel in het buitenland :) Ikzelf ben ervan overtuigd dat mijn ware liefde in Spanje woont (hoe haal ik het ook in mijn hoofd :() Maar geloof me, voor iedereen is er een ware liefde op deze wereld, en ja Hans, dus ook voor jou! :)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen