Foto bij De 100e Hongerspelen - 185

Het enige wat ik kon regelen was een eerlijke boete, zodat het niet uitsluitend kinderen van belangrijke personen waren. Eerst wilden ze uw kleindochter er ook bij.”

“Adriënne? Maar ze was tegen de Spelen, altijd geweest!”
“Dat weet ik intussen ook, ja.” Katniss vertelde alles wat er gebeurd was, tot het moment dat de speer Adriënne trof.
“Nee! Zeg niet dat… zeg alstublieft niet dat ze dood is!” Even keek Katniss hem aan. Gaf hij werkelijk om haar? Ze had er echt aan getwijfeld toen Adriënne haar dat gezegd had.
“Nee, ze is niet dood”, zei Katniss kalm. “De dokters konden haar redden, maar ze is half verlamd, ze zit in een rolstoel.” Snow haalde opgelucht adem.
“Ze leeft nog, dat is het belangrijkste.”
“Misschien was ze dood beter af geweest”, merkte Katniss op. “Uw zoon is niet bepaald een liefhebbende vader.”
“Wat, wat bedoel je?” Hij keek haar geschrokken aan.
“Hij was het al die tijd, uw zoon. Hij had zijn eigen plannen tijdens de opstand, hij maakte dat zowel u als de rebellen hem vertrouwde en intussen werkte hij zijn eigen weg naar macht uit. Het moment dat Adriënne zo erg gewond raakte, greep hij de macht, beschuldigde hij me ervan dat ik zijn dochter had vermoord. Tegenover de rest van Panem doet hij nog steeds alsof hij alles voor haar over heeft, alsof zij hem steunt. Maar hij dwingt haar. Hij heeft haar moeder en beste vriendin van haar afgenomen. De enige die ze nog heeft, ben ik. Hij heeft u gevonden en naar die gevangenis gebracht. Hij heeft de Hongerspelen nieuw leven in geblazen.”
“Waarom heeft hij u niet vermoord? Ik… dat zou zelfs ik gedaan hebben, waarom hij dan niet? Ik wist dat hij me soms te mild vond, maar… En Adriënne, ik…”
“Adriënne smeekte hem me te laten leven. Hij ging akkoord, hij had een veel ergere straf voor mij in gedachten. Ik mocht weer naar huis. Ik moest trouwen met Peeta en kinderen krijgen. En die kinderen moesten meedoen in de Spelen. Pas dan zou hij met de Hongerspelen stoppen.” Katniss keek Snow recht aan. “Op dit moment zit mijn zoon in de arena, samen met zijn vriendin. Het is de vierde kwartskwelling, de leeftijdsgrenzen zijn weggehaald. Er is een kind van zeven bij.”

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen