Foto bij hoofdstuk 165

Yuna
Volgens mij zie ik in de verte verschillende schaduwen onze kant weer op komen. Er lopen ondertussen verschillende weddenschappen rond over wie er als eerst bij de finish is. Natuurlijk wordt er het meeste op James gestemd maar ook worden er namen genoemd waar ik nog nooit van gehoord heb.
Na een paar minuten worden de schaduwen langzaam duidelijker en blijkt de strijd te hangen tussen James en twee andere vampiers waaronder Sofia.
‘Waar is de rest?’ fluistert Jack die naast me staat.
‘Geen idee, maar Aiden zit er niet bij’ fluister ik terug terwijl ik mijn ogen naar de horizon gericht hou.
James is eigenlijk de enige die voorop blijft. Plotseling stort een van de drie draken naar beneden. Ineens wordt het heel onrustig. Er wordt veel gemompeld en er zijn vele vragen.

Terwijl de overgebleven twee nog harder gaan vliegen en dichterbij komen, kunnen we het eruit op maken dat James en Sofia over zijn.
Op de laatste honderd meter, net als iedereen denkt dat James de winnaar zal zijn schiet de draak van Sofia ineens naar voren en laat zich net over de finish op de grond zakken.
Ik geloof dat Sofia er eerst even moet nadenken wat er allemaal is gebeurd. De menigte moet zich ook even herstellen maar daar daarna wordt er luid geklapt en gejoeld.
James is echter woedend en zou haar het liefste aanvliegen als hij eenmaal naast zijn draak staat.
Glenn is gelukkig meteen naar voren toe gegaan en kan hem nog net tegen houden.
Terwijl Glenn James in het gareel probeert te houden loopt Sofia naar hem toe en begint zo te zien van alles te vragen. Wat uiteindelijk eindigt in een ruzie. Ik hoor een paar keer de naam Aiden vallen maar verder kan ik er niks van verstaan.
Uiteindelijk loopt Sofia met haar handen in de lucht weg terug naar haar draak die ze mee het veld afneemt richting de stallen.
De meeste vampiers en elven lopen opgewonden achter Sofia en James aan en er blijft nog maar een klein groepje over.
De vampier die vlak voor de finish naar beneden is gevallen is in middels opgehaald. Gelukkig valt de schade mee en zijn er tot nu toe geen gewonde gevallen. Ben vind het wel interessant en loopt erheen om te kijken of hij kan helpen.
Jack kan ondertussen bijna niet meer stil blijven staan.
‘Waarom is hij er nog niet?’ zucht hij
‘Jack, sta stil. Ik weet het niet maar het komt vast goed’ antwoord ik.
Hij mompelt nog wat terug maar ik versta er eigenlijk niks van. Ik zie in mijn ooghoek dat hij weer naast me is komen staan en zich probeert stil te houden.
Na een klein kwartier zijn er nog drie andere vampiers aangekomen maar Aiden zit er tot nu toe niet bij. Sofia is inmiddels bij ons komen staan. Jack en ik hebben haar gefeliciteerd. Ze reageert blij maar als ik haar vraag of ze Aiden misschien heeft gezien veranderd haar blik. Niet boos maar licht verdrietig. Als ze heeft verteld dat ze hem voor het laatst bij een stel wolven heeft gezien raak ik lichtelijk in paniek.
‘Maar het waren er niet zo veel en Naur is bij hem’ stelt ze me wat gerust.
‘Waar kwamen die wolven eigenlijk vandaan?’ vraagt Jack belangstellend.
Sofia slikt een keer alsof ze iets probeert te verbergen. Jack heeft het volgens mij ook in de gaten maar vraagt niet door.
‘Ik weet het niet’ antwoordt ze moeilijk.
Jack tikt me na een tijdje een keer aan en wijst opnieuw naar de horizon. De draak die te zien is doet me denken aan Naur, en volgens mij denkt Jack er net zo over. Als het eenmaal duidelijk is dat het Aiden is begint Jack weer met rondjes lopen. Sofia en ik kijken hem aan en zuchten allebei een keer.
‘Jack, stop ermee!’ mompel ik. Hij kijkt me verbaast aan en gaat dan tegen een van de bomen staan.
Ben komt weer bij ons staan en ziet er opgelucht uit als hij ziet dat Aiden voor zover te zien nog heel is. Glenn is achter Ben gaan staan samen met James.
De twee zeggen niks en Sofia blijft een stukje bij James uit de buurt.

Reageer (2)

  • Skynight

    Ik begin Sofia leuk te vinden ^^
    snel verder! :)

    1 decennium geleden
  • Pineapple3

    James, hij is zo gemeen. En Sofia begint steeds cooler te worden! (:

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen