Foto bij De 100e Hongerspelen - 183

Allemaal samen floten ze het liedje, het liedje dat in district elf ooit het einde betekende van een lange, zware werkdag.

“Het spijt me”, zei Kayla plots, en keek naar Seija. “Ik, ik had niet zo kwaad moeten worden.” Seija glimlachte aarzelend.
“Mij spijt het ook, je had een punt met die dekens. Ik liet me even gaan.” De twee vrouwen keken elkaar aan en omhelsden elkaar. Vania glimlachte opgelucht, dit probleem was opgelost nu, wist ze. Er zouden zeker nog heel wat discussies komen, de emoties zaten soms heel hoog, maar hoe minder spanning, hoe beter. Ze moesten met elkaar zien te overleven, samenwerken, maar dat ging niet als ze tegen elkaar zouden strijden en niet konden vergeven.

***


De deur ging open. Het was Portia die de oude Snow binnen bracht en hielp te gaan zitten. Geen van de gevangenen was sterk genoeg om zelf te lopen. Pas toen Portia buiten was, keek Katniss op.
“Coriolanus Snow”, zei ze langzaam. Hij bekeek haar.
“Mevrouw Everdeen?”, vroeg hij aarzelend. Katniss knikte.
“Ik had wel verwacht dat u nog zou weten wie ik was.”
“Wat doe ik hier, wat wilt u van me?” Katniss glimlachte.
“Geldt onze afspraak nog? Dat we niet tegen elkaar zouden liegen?”
“Ik geloof van wel.”
“Goed. Weet u wat er daar gebeurd is, waar u gevangen zat? Hoe u daar terecht kwam? En vooral, wie u daar gevangen hield?” Snow keek haar verbaasd aan. Hij dacht diep na.
“Nou, euh, ik weet niet eens hoe lang. Maar, u bent ouder geworden, niet?”
“Inderdaad.”
“Maar verder… Ik heb eigenlijk geen idee. Nou ja, ik was vastgebonden en af en toe kreeg ik een spuit en, en geen eten, maar… Soms dacht ik dat er meer mensen zaten, maar er was zelden een geluid te horen. Ik had de kracht ook niet om zelf te beginnen praten.” Hij keek Katniss aan. “Was u het? Hield u mij daar al die tijd gevangen?”
“Nee”, zei Katniss kalm. “Ik weet het pas een paar dagen. We hebben u en alle anderen daar onmiddellijk weggehaald.”
“Wie dan wel?” Katniss zuchtte.
“Dat is een lang verhaal. Wat is het laatste wat u zich nog herinnert, voor die gevangenis?”
“Euhm….” Snow dacht na. “U, u heeft Coin vermoord.”

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen