Foto bij De 100e Hongerspelen - 175

“Niets van”, gromde de dokter. “We moeten het halen.” Katniss sprong in de auto, net als Gale. De dokter tilde Adriënne uit haar stoel en gooide haar zowat in de wagen. Inne vertrok met open deuren, terwijl de dokter er nog net in kon springen met de hulp van Katniss.

“Daar gaan ze, erachteraan!”, hoorden ze iemand schreeuwen. Met alle kracht die ze hadden deden ze de deuren toe. Een auto kwam aan en draaide af, achter hen aan en… kwam tot stilstand, gestrand op de rolstoel van Adriënne.
“Sorry van je stoel, Adriënne”, zuchtte de dokter, toen hij besefte dat ze hen nu niet konden bijhouden. Even was er geen verkeer te zien.
“Geeft niet, het heeft ons gered”, zuchtte ze, al kreeg ze toch tranen in haar ogen. Ze was er behoorlijk aan gehecht geraakt. “Mam heeft hem nog gemaakt”, snikte ze.
“Je moeder leeft nog”, Katniss omhelsde haar vriendin. De gevangenen keken verbaasd toe, ze leken niet te beseffen wat er gebeurde. Katniss keek op om te zien wie er allemaal in de auto zat. Ze herkende Mitchell en Cressida. En was dat Purnia? Lavinia, die avox, zat er ook bij. Katniss herkende haar alleen aan haar rode haar. Commandant Paylor zat er ook bij, van district 8 destijds. En die laatste… Ja, dat was waarschijnlijk de oude Cray, ooit hun hoofdvredebewaker.

“We zijn er!”, riep Inne opgelucht.
“Daar komen nog vredebewakers aan!”, schreeuwde Gale, na een blik door de achterruit.
“Inne, rij het gebouw binnen”, zei Katniss. “De deuren staan open.” Inne knikte en dreef de snelheid nog even op. Het was verbazingwekkend hoe snel ze door het Capitool heen waren geraakt.
“Gelukkig zaten we net op het middaguur, dan is er geen volk op straat”, merkte de dokter op. Ze passeerden de deuren van het trainingscentrum. Gale en Katniss sprongen meteen uit de wagen, maar Haymitch en Effie waren hen voor en hadden de deur al vergrendeld.
“Parkeer de auto er tegen!”, riep Haymitch naar Inne. Die aarzelde niet. Opgelucht keek Katniss om zich heen. Ze hadden het gehaald.
“Hebben jullie iedereen bevrijdt?”, vroeg Peli.
“Ja, net op tijd. Moest jij niet bij de Spelmakers zitten?”, vroeg Katniss.
“Snow stond bij ons toen hij telefoon krijg, ik ben meteen komen waarschuwen.”
“Gelukkig”, zei Haymitch. “Het scheelde maar een haar.”
“Er zijn hier meer ingangen, ze staan hier zo binnen”, merkte Inne op.
“Nee, alles is afgesloten”, zei Effie. “Mensen, wat een afschuwelijke stank!”

Reageer (2)

  • Oblivisci

    Geweldig! :) Snel verder! (flower)

    1 decennium geleden
  • Marly2801

    Haha, effie weer xD
    snel verder!(H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen