Foto bij De 100e Hongerspelen - 171

“Goed dan.” De bewakers stapten opzij. “De gebruikelijke tijd voordat we moeten kijken of u in orde bent, dokter?”

“Dubbel, deze keer”, zei hij kalm. “Een nieuweling binnen brengen en tegelijk iedereen verzorgen. Als mevrouw Snow of ik in de problemen komen, kan de ander u waarschuwen als u nodig bent.”
“U gaat mee binnen?”, vroeg één van de wachters hoogst verbaasd aan Adriënne.
“Ik reken graag persoonlijk met deze lastpost af.”
“Dokter, moet u normaal niet pas over twee dagen voor de verzorging komen?”, merkte één van de bewakers op. Katniss vloekte binnensmonds, ze hadden iets in de gaten.
“Dan kan ik niet”, hij haalde zijn schouders op. “De president heeft me gevraagd een aantal districten af te reizen om bepaalde delicate informatie op te halen, hij heeft het zelf te druk met een aantal opstandelingen binnen het Capitool op te sporen. Daarom dat ik wat eerder kom nu.” De dokter moest de smoes ter plekke verzinnen. “Kunnen we binnen nu, ik loop liever niet het risico dat deze dame denkt te kunnen ontsnappen.”
“U heeft gelijk, met mevrouw Everdeen is hoogste voorzichtigheid geboden”, één van de bewakers opende de deuren. “Aangezien zij er al voor de tweede keer in lijkt te slagen een opstand te ontketenen.”
“Het ergste kan voorkomen worden, ik was een nogal noodzakelijk instrument voor vele van hun plannen”, zei Adriënne. Met z’n drieën gingen ze naar binnen. De wachters sloten de deur achter hen, zoals gewoonlijk er op lettend niet binnen te kijken. Snow had hen duidelijk gemaakt dat iedereen die iets probeerde ontdekken zelf naar binnen mocht, als gevangene uiteraard.

***

Vania genoot echt van het bad, net als de andere dames van de groep. Ook Rue vond het geweldig en spetterde iedereen nat.
“Heerlijk, zo ontspannen”, zuchtte Seija. “En dat in de arena.” Het water was heerlijk warm, door een combinatie van zon en de toevoeging van wat gekookt water. Het was dan ook best goed weer.
“Zalig, ja”, stemde Kayla in. “Zouden we meer moeten doen.”
“Een dag werken, een dag ontspannen vanaf nu?”, stelde Vania voor. “We moeten er toch goed blijven uitzien voor wanneer we terug naar het Capitool gaan hé, die arme stylisten wat werk besparen.”
“Goed plan, komen we meteen mooi op de camera’s ook”, grinnikte Seija. “Zal ik straks je haar even kammen?”

Reageer (2)

  • Marly2801

    dit hoort hoofdstuk 172 te zijn ;p
    haha, wauw die reactie van seija xD
    snel verder!(H)

    1 decennium geleden
  • Ronja10

    Er zijn twee hoofdstukken 171 ;)
    Snel verder!!!!
    Ik ben eindelijk bij :D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen