Foto bij Sienna Burke

Ik voelde me zenuwachtiger dan bij andere missies... Het feit dat het om Harry gaat lijkt het nog moeilijker te maken. Misschien heeft Simon ergens wel gelijk. Doordat we elkaar zo belangrijk vinden nemen we meer risico.... Al is dat op dit moment niet slecht, hij heeft ons nodig. Mijn gepieker stopt direct wanneer we bij de villa stoppen. Niall heeft de gsm tot hier getraceerd.

We stellen ons op, voor de laatste keer controleren we elkaar op kogel vrije vesten. We weten immers dat deze "beesten" voor niets terug deinzen. Alles lijkt in orde. 'Niall, kan je ons horen?' 'Luid en duidelijk Louis. Wees voorzichtig. We hebben jullie allemaal nog nodig.' 'Wij jullie ook.' Fluister ik terug. Op de achtergrond hoor ik Lizzie zeggen dat ze ons niet kan missen. Met onze wapens in de aanslag lijken we wel een SWAT-team en dat terwijl we gewoon spionnen zijn. Oké, we doen gevaarlijke dingen. Maar een huis bestormen hoort daar meestal niet bij...
Langzaam en uiterst voorzichtig omsingelen we het huis, het is er pikkedonker en muisstil. '3..2...1...NU' Hoor ik Niall in mijn oortje zeggen. Ik trap de voordeur open en sta razendsnel binnen.

'Clear!' Roept Louis van boven. 'Clear. ' Hoor ik nu ook Zayn roepen aan de andere kant. 'Clear!' Roept Liam van aan de achterdeur. 'Clear.' Roep ik luid, als laatste maar iets heeft mijn aandacht getrokken. 'Guys, volgens mij zijn ze hier nooit geweest.' Geef ik toe. 'Dat denk ik ook .' Zegt Louis . 'Er ligt hier niets dat op leven wijst.' Legt Zayn uit. 'Nog geen tas.' Zegt Liam terwijl hij kasten open trekt. Traag wandel ik naar de tafel. 'Ik was mis.' Fluister ik. 'Wat bedoel je?' Vraagt Niall ongerust. MIjn toon moet verraden dat iets me niet lekker zit. 'Ze zijn hier wel geweest.' Zeg ik met een krop in mijn keel. 'Sienna. Je blijft nu waar je bent. Je verroert je niet oké?' Hoor ik Louis zeggen. Als bevroren blijf ik staan terwijl ik hoor hoe hij zich als een gek naar beneden haast. 'Alles oké?' Ik schud mijn hoofd. 'Nee, kijk .' Zeg ik terwijl ik naar de tafel wijs. 'Shit.' Zegt Liam terwijl hij dichterbij komt. 'Guys, zegt iets zodat wij ook kunnen volgen.' Zegt Niall een beetje boos. 'Niall.' Zeg ik zacht. 'Je hebt je werk goed gedaan. We hebben de gsm gevonden.' Zeg ik bijna fluisterend. 'Helaas was dat wat ze willen.' Gaat Louis verder. 'Hoe bedoel je?' Vraagt Niall. 'God damn Niall! Harry is hier niet!' Schreeuwt Zayn. 'Dat had ik wel door!' Schreeuwt Niall terug. 'Waarom willen ze dat we de gsm vinden?' 'Sorry Niall, het is een teleurstelling voor ons allemaal.' Sust Liam. Met een zucht laat Niall horen dat hij het wel begrijpt.

'Niall. De gsm is volledig leeg gemaakt op één video na.' Gaat Louis verder. 'Een video van Harry.' 'Leeft hij nog?' Roept Lizzie wanhopig. 'Lizz, hij is oké. Het ziet er goed uit. Ze zeggen gewoon enkele voorwaarden. Nu ja, Harry zegt ze... We komen nu naar het ziekenhuis en bekijken de video verder oké?' We knikken allemaal na deze nuchtere woorden van Zayn. Ik ben zo blij dat er nog iemand kan denken, mij lukt het niet meer. Mijn verleden blijft me parten spelen hoe hard ik er ook tegen vecht.

In het ziekenhuis bekijken we het hele filmpje opnieuw. Ze willen geld, veel geld. Als ze dat geld niet hebben over 5dagen zullen ze ons bestraffen met Harry deeltjes. We weten allemaal wat dat betekend. Als we hem over 5dagen niet gevonden hebben, hebben we verloren. Teleurgesteld laten we het hoofd hangen. Hoe kunnen we dit ooit nog goed maken. Het verbaasd me dat het Lizzie is die er het kalmst onder blijft. Het lijkt wel alsof ze een plan heeft maar het nog niet kan of wil delen met ons. Ik besluit het te vragen. 'Lizz, als je meer weet zou je het ons toch zeggen eh?' 'Oh Sienna. Ik weet niets meer dan jullie. Alleen heb ik, in tegenstelling tot jullie, eindeloos vertrouwen in dit team. Maar ik kan je niet beloven dat als ik meer te weten kom ik alles zal delen.' 'Dat begrijp ik.' Geef ik schoorvoetend toe. Ik zou waarschijnlijk ook dingen verzwijgen als ik daardoor Louis kon helpen. 'Weet je wat ik gek vindt?' Vraagt Niall. 'Dat ze ons 5 dagen geven. Dat is toch super lang? Zeker voor bad-ass people.' 'Hmm, dat dacht ik eigenlijk ook al.' Zegt Liam zacht. 'Misschien kennen we hen wel beter dan we denken en willen ze ons uitdagen om het beste van onszelf te geven.' Denkt Zayn hardop. 'Dat kan.' Zeg ik doodop. 'Kom, jij moet rusten.' Zegt Louis voor hij me optilt en in bed legt. Met een zoen op mijn lippen maakt hij duidelijk dat hij het niet aanvaard dat ik nog uit bed stap. Ik geef toe aan de vermoeidheid en glijd weg in een waak/slaap stand.

Reageer (1)

  • Arquitecta

    ga snel verderrr(lol)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen