Foto bij De 100e Hongerspelen - 170

“Uitstekend”, knikte Gale. “Katniss en ik hebben uitgezocht wie we waar onderbrengen, behalve Toista heeft iedereen nog één of twee kamers vrij. Wij hebben onze vrije kamer gehouden zodat Katniss privé met iedereen kan praten.”

“Ik zorg dat we fijn wat herrie schoppen met dat feestje”, grijnsde Haymitch. “En aandacht trekken ook. Niet te dicht bij het paleis zodat ze jullie niet toevallig opmerken, maar ook niet te ver weg zodat Snow erheen getrokken wordt. Avinash en een hoop anderen zijn alvast begonnen, zodat we straks lekker zat lijken.”
“Zorg maar dat je niets verraad met je zatte kop”, waarschuwde Peeta.
“Komt in orde”, grijnsde hij. “Het merendeel heeft geen idee van wat we van plan zijn dus als die strontzat zijn kunnen ze niets verraden. Avinash en ik houden ons wel in.”
“Dan kunnen we vertrekken, geloof ik”, zei de dokter. “Hoe eerder hoe beter, met wat geluk zijn we daar weg voor Snow terug komt voor zijn middagmaal.”
“Uitstekend, de auto’s staan beneden”, zei Inne. “Ik breng jullie drie naar voren, de anderen rijden meteen naar de andere uitgang.”

Vlak voor ze in het busje stapte, liet Katniss haar handen op haar rug binden. Ze had bewust kleren aangetrokken die ze anders niet zou dragen, zodat de kans op herkenning kleiner was. Een sjaal voor haar gezicht hielp ook een hoop en dat was gelukkig geen vreemd zicht hier in het Capitool.
Er was gelukkig niemand te zien bij een kleine zij-ingang van Snows paleis, die Adriënne wel vaker gebruikte omdat die handiger was met haar rolstoel. Snel stapten ze uit en hielpen de dokter en Inne ook Adriënne uit de wagen.
“Onthoud, als we er over twintig minuten niet zijn, maken jullie dat je wegkomt”, zei de dokter. “Dan is de kans groot dat we gepakt zijn en moeten jullie het verder redden zonder ons en de spotgaai.”
“De opstand maakt nog een kans dan met deze informatie, maar het zal veel moeilijker zijn”, zei Katniss.
“Goed, veel geluk en tot straks.” Inne stapte weer in het busje en reed weg. De dokter opende de deur, Adriënne reed binnen en de dokter volgde terwijl hij Katniss stevig vasthield.

Reageer (2)

  • Oblivisci

    Snel verder! (H)

    1 decennium geleden
  • Marly2801

    Spannend!
    Maar waarom worden haar handen op haar rug gebonden? Om te laten lijken alsof ze een gevangene is?
    Snel verder!(H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen