Amelia van Gaal

Ik hoor geklop op de deur en ga snel overeind zitten. ‘Binnen!’ Zeg ik vrolijk. Ik ben flink uitgerust, dat merk ik dan ook aan mijn losse spieren. Lasse komt binnen me een dienblad. Ik glimlach. ‘Dat is erg lief.’ Ik schuif een beetje op zodat hij naast me kan komen zitten. ‘Ik wil niet onaardig zijn hoor maar het eitje is niet helemaal gaar...’ Hij grinnikt en ik geef hem een kusje op zijn wang. Daarna bloos ik. Ik kijk naar het dienblad en geef hem ook een glas sap aan. Ik leun naar achteren zodat ik tegen zijn borst aankom en neem een broodje. ‘Ik heb eigenlijk een wedstrijd vandaag, ik kan afbellen..’ Ik kijk hem aan en hij vraagt welke sport ik doe. ‘Voetbal. Je mag wel mee? Hij begint pas anderhalf uur, dat zouden we moeten redden in de auto, toch?’ Ik sta op uit het bed. En trek een broek aan. Dit shirt houd ik maar aan, wat boeit het? ‘Waar is de badkamer?’ Vraag ik aan hem. Hij loopt met me mee en ik maak me klaar. ‘Ik heb deze week ook al alle trainingen gemist dus de coach zal wel boos zijn.’ Hij schudt zijn hoofd en lacht terwijl we instappen. Ik sms Bianca: ‘Ik ben onderweg naar jullie.’ Ik doe mijn telefoon weer in mijn zak. Gisteren was het nog snikheet, nu sneeuwt het zowat.
Als we aankomen duurt het nog een half uur tot de wedstrijd begint. ‘Aan het eind van deze hal rechts, dan kom je op de tribune.’ Hij knikt en ik duik de kleedkamer in. Er is niemand meer en zo snel als ik kan verwissel ik mijn kleding. Als ik het veld oploop begint de trainer meteen naar me te roepen. Ik loop naar hem toe. ‘Waarom was jij niet bij de trainingen deze week Amelia?’ Ik glimlach naar hem. ‘Tja, ik had het te druk, op het werk ging niet alles goed.’ Ik kijk Bianca, die inmiddels naast me is komen staan aan in de hoop dat ze me niet verklikt. We lopen na nog wat met de trainer gepraat te hebben terug naar het veld en beginnen rustig over te schoppen. ‘Gisteren was echt verschrikkelijk, maar ik vertel het vanavond wel.’ Mompel ik in haar oor als we onze plekken innemen. We moeten tegen een sterk team voetballen, waar ik als spits erg veel moeite heb om door de verdediging heen te komen. In de derde minuut wordt de bal het net ingeschoten maar de speelster staat compleet buitenspel. Ik steek mijn hand op en loop naar de scheidsrechter. ‘Dat was buitenspel!’ Roep ik. Verbaasd kijk ik toe hoe het doelpunt gewoon wordt geteld. ‘Idioten hier.’ Mompel ik. Ik shop met de punt van mijn schoen tegen het gras. Een gele kaart wordt de lucht ingehouden en ik accepteer het maar en loop weg. Ze stond buitenspel, ik meen het!

Viktor Fischer

Ik loop de tribune op. Via via heb ik te horen gekregen dat het voetbalteam van Bianca vandaag speelt. Ik zie Lasse in de verte zitten en zwaai terwijl ik naar hem toe loop. ‘Hey maatje, hoe is het afgelopen gisteren?’ Ik kijk even naar het veld waar ik Bianca binnen no-time gevonden heb. Ze staat met Amelia te beppen terwijl ze wild met het armen beweegt, even later haalt Amelia haar schouders op. Ik ga zitten en kijk aandachtig naar de wedstrijd. Amelia wordt hard onderuitgehaald door een verdediger van de tegenpartij en een penalty volgt. Bianca neemt hem. Ze krult hem er zo in, ik klap even. Trots kijk ik verder.

Reageer (1)

  • XxLxX

    Hee wanneer ga je weer verder??

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen