Het onderwijsassistent zijn, wat houdt dat in?
Een onderwijsassistent is letterlijk de assistent van de leraar. Een onderwijsassistent ondersteunt zowel de leraar als de leerlingen. Een onderwijsassistent kan leerlingen helpen die bepaalde vakken of onderdelen niet snappen. Een onderwijsassistent zet dingen klaar en zorgt ervoor dat de klas er netjes uit ziet. Dit is iets wat ik heel graag wil worden. Nou, eigenlijk wil ik lerares worden, maar om lerares te worden is onderwijsassistent een belangrijke tussenstap.
Wat verwacht ik van het onderwijsassistent?
Het lijkt me leuk om onderwijsassistent te zijn. Kinderen (voornamelijk kinderen van jonge leeftijd) zijn vaak dol op de onderwijsassistenten/stagaires. Dus ik verwacht snel een band te krijgen met kindjes. Ik denk dat ik het wel jammer ga vinden dat ik zelf niet voor de klas kom te staan, maar vakken uitleggen lijkt me wel al een redelijk grote stap in die richting en lijkt me ook heel leuk om te doen.
Waar ben ik benieuwd naar?
Ik ben benieuwd naar de manier van lesgeven van de leraar, de sfeer in de klas, naar de dingen die ik mag doen en het gedrag van de leerlingen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen