Ik heb nu al ongeveer een week en een half niet gesneden :) het is niet altijd even makkelijk vooral als ik weer eens ruzie heb met mijn ouders, of als ik heb gevoel heb dat ik mezelf niet kan/mag zijn. Er hang nu een elastiek rond mijn pols en die help echt veel, als ik de drang heb om te snijden schiet ik heb gewoon tegen mijn pols.
Er is een reden waarom ik beslist heb om te stoppen, mijn oma gaat namelijk euthanasie plegen en hoewel mijn oma niet weet dat ik snijdt/sneed, heb ik haar toch die belofte gemaakt om te stoppen. Mijn oma heeft dus beslist om zelf dood te gaan op 29 februari, omdat ze op is. Ze heeft MS en ze kan letterlijk niets meer zelf doen. Mijn opa geeft haar eten en drinken, ze komen om haar te wassen ...
Ze kan met moeite haar armen nog bewegen en zelf met slikken heeft ze last.
Het was natuurlijk niet makkelijk toen mijn ouders vertelden dat ze het ging doen, maar ik begrijp haar wel want moest ik daar in haar plaats liggen, zou ik ook niet meer verder willen. Het gaat natuurlijk niet makkelijk zijn, maar we gaan wel afscheid kunnen nemen van haar en dat ik denk ik wel goed. Mijn nonkel heeft ondertussen nog beslist om te trouwen met zijn vriendin op 20 februari omdat ze wouden dat oma er nog bij was. En we gaan eind januari ook nog op weekend met de familie. Dat gaat denk ik een heel moeilijk weekend worden, maar we komen er wel door, dat moet wel. De volgende maand en een half gaat niet makkelijk zijn, maar we moet er door en het gaat wel lukken, het moet lukken. Hoe moeilijk het ook gaat zijn. We gaan haar nog zoveel als mogelijk bezoeken en we gaan zelf nog op skireis.
Want mijn oma heeft de datum zodanig gezocht zodat ze niemand echt in de 'weg' zo zitten. We hebben gevraagd of de reis mochten annuleren. Maar we moesten gaan van oma en opa dus, dat gaan we ook doen.

Reageer (1)

  • shurtagal

    aah dat is triest voor je oma (huil) Maar wel goed voor je elastiekje hou vol ...

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen