And all at once the crowd begins to sing
Sometimes
We'd never know what's wrong without the pain
Sometimes the hardest thing and the right thing are the same


The fray zong het al: 'Sometimes the hardest thing and the right thing are the same..'
Gisteren heb ik misschien wel de moeilijkste beslissing uit mijn leven gemaakt (althans tot nu toe).
In moeilijke situaties grijp ik altijd heel erg snel naar muziek en het eerste zinnetje dat me gisteravond te binnen schoot was dit zinnetje van the fray.

Toen ik twintig was ging ik op kamers samen met een vriendin. We wilde beiden heel erg graag weg uit limburg en we wilden nog verder studeren. Gelukkig kwamen we samen in een studentenhuis terecht. Helaas moest die vriendin na een half jaar al stoppen met school omdat het gewoon niet lukte. Ik leefde ook in onzekerheid maar ik wilde het laatste half jaar gewoon nog even doorzetten en nog mijn best doen. Op het einde van het schooljaar heb ik toen de moeilijke keuze gemaakt om ook maar te stoppen met mijn opleiding, iets waar ik nu nog steeds wel moeite mee heb omdat ik het zo graag wilde.

Samen met die vriendin ging ik op zoek naar een appartement hier in de stad die we verbazingwekkend genoeg binnen 2 maanden gevonden hadden. 1 september 2011 trokken we officieel in ons eigen appartementje. 1,5 jaar van onzekerheid volgede. tot december 2011 had ik werk, daarna heb ik 9 maanden thuis gezeten en geleefd van een uitkering (zeg dat ik moest leven van 600 euro per maand, min de huur, telefoon rekening enzo kwam ik nog net rond). afgelopen augustus heb ik bij een bedrijf gewerkt tot halverwege december. Daarna heb ik weer thuis gezeten tot begin februari, deze keer zonder uitkering omdat ik daar geen recht meer op had. Begin februari werd ik gebeld door dat bedrijf of ik per direct voor 32u terug wilde komen ik heb toen meteen ja gezegd maar vorige week kreeg ik te horen dat ik nog maar 20uur per week kon werken (wel 2 maanden langer dan eerst de bedoeling was) Van twintig uur per week werken kan ik niet rond komen en na al die jaren steeds weer leven in onzekerheid (financieel gezien) ben ik gewoon helemaal gebroken. Gisteren heb ik de stap genomen om toe te geven dat het zo gewoon niet meer verder gaat. ik heb voor mijzelf en voor mijn vriendin/huisgenootje de keus gemaakt dat we de huur moeten gaan opzeggen en terug moeten gaan naar onze ouders.

Jankend heb ik een half uur van mijn werk naar huis gelopen, hysterisch huilend heb ik bij die vriendin op haar kamer gezeten om het haar te vertellen en uit te leggen (iets wat ik echt niet snel doe, huilen waar andere mensen bij zijn) maar uiteindelijk gaf ze me gelijk. Zelf zit ze op dit moment namelijk ook thuis omdat ze geen werk kan vinden en zelfs als we tijdelijk werk kunnen vinden via het uitzendbureau blijven we in onzekerheid leven. Met pijn in mijn hart hebben we dus maar toegegeven dat dit het einde is van ons oh zo grote avontuur. Per 1 mei ben ik weer een limburger, woon ik in een klein dorpje waar ik me niet op mijn gemak voel en woon ik na bijna drie jaar weer bij mijn ouders. Het zal heel erg wennen zijn, het feit dat ik die vriendin niet meer elke dag zie, dat ik me weer aan de regeltjes van mijn ouders moet gaan houden. Maar wat ik nog het ergste vind is dat ik iedereen weer onder ogen moet komen terwijl mijn hele plannetje om hier in Tilburg te blijven wonen is mislukt. Het voelt echt aan als een mislukking alsof ik heb gefaald en iedereen me daarom gaat uitlachen oid.

Het was een moeilijke keus om te maken maar uiteindelijk weet ik dat dit de beste (en eigenlijk ook de enige) keus is. Het doet pijn, heel veel pijn en ik loop dan ook nog steeds huilend hier door het appartement te bedenken wat we met alle spullen moeten doen etc. Ik heb denk ik even tijd nodig om het allemaal even te beseffen en om het te 'verwerken'. Ik kan blij zijn met mijn ouders, dat ze me willen opvangen dat ze me steunen in deze beslissing en dat ze zelfs trots zijn op mij. ze zijn bereid alles voor me te doen en zelfs als ik niet meteen werk vind willen ze wel een tijdje dingen voor mij betalen.

Ik ga dit alles heel erg missen en ik weet zeker dat Tilburg (ondanks dat het niet echt een mooie stad is) toch altijd een speciaal plekje zal hebben in mijn hart. Net zoals de vriendin waar ik de afgelopen jaar alles mee heb gedeeld, ik ga haar missen en ik hoop dat we elkaar echt niet uit het oog verliezen omdat we nu weer ver van elkaar gaan wonen (drie kwartier rijden met de auto doe je niet even zomaar).

Het is ergens een geruststelling dat ik weet dat ik de juiste beslissing heb gemaakt maar dat maakt het allemaal niet makkelijker....

Reageer (4)

  • Daisy1602

    Oohw... Echt heel veel sterkt (H)

    1 decennium geleden
  • AroonCat

    Respect! Ikzelf ben nog maar 13 maar ik kan echt heel erg goed begrijpen hoe moeilijk deze beslissing geweest is... Succes!

    1 decennium geleden
  • Inviolable

    Wow, dat is echt minder ja. Lijkt me een hele lastige situatie en ik zou hier graag een paar opbeurende woorden schrijven, maar ik weet er zo snel geen. Ik bewonder het wel dat je de keus hebt gemaakt terug naar je ouders te gaan, want ik denk dat veel mensen gewoon door zouden sukkelen. Ik vind dat echt knap dat je die keuze gemaakt hebt!! En het is fijn dat je ouders voor je klaar staan, dat is echt belangrijk (:
    En zoals MissCurly ook al zegt is het momenteel moeilijk om aan een baan te komen, en helaas heb jij de pech dat je een baan hebt gekregen en vervolgens gekort werd op je uren. Ik hoop toch wel dat je snel weer een baan vindt die je leuk vindt en voor genoeg uren, zodat je kunt sparen om over een paar jaar weer uit huis te gaan. En wie weet kun je dan weer in Tilburg gaan wonen als je wil (: !
    Maar zijn het je familie die je dan weer onder ogen moet komen, wat je zo erg vindt? Of gewoon de mensen in het dorp? Wel balen dat je er zo tegen opziet om hen weer te zien.. Dat maakt het waarschijnlijk nog erger. Pff.
    Echt heel rot voor je!

    Heel veel sterkte <3! En misschien ben ik niet de aangewezen persoon en je kent me inderdaad niet, maar als je ooit ergens over wil praten dan mag je mij altijd een berichtje sturen (:

    1 decennium geleden
  • MissCurly

    Wow, kan me heel goed voorstellen dat dit echt lastig voor je is geweest. In ieder geval vind ik het knap dat je deze keuze hebt weten maken, ook omdat hij niet alleen voor jou geldt maar ook voor je vriendin/huisgenootje.
    Zal inderdaad wel heel erg wennen zijn om weer bij je ouders te wonen en alle vrijheid die je nu hebt te missen. Maar weet dat je in ieder geval niet gefaald hebt! Het is gewoon heel moeilijk om momenteel aan een baan te komen, en helaas heb jij dan net de pech gehad dat je wel een baan kreeg aangeboden, maar voor te weinig uren. Mensen zullen dat vast wel begrijpen.
    Probeer in ieder geval nog te genieten van de laatste paar maanden in Tilburg.
    Heel veel sterkte! <3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen