Oke, dit wordt een rant.

Ik wil gewoon zeggen dat de fanbase van bepaalde bands en artiesten misschien helemaal geobsedeerd zijn voor fanfiction en het lezen en schrijven. En ik kan niet liegen dat ik niet schuldig ben aan het lezen of schrijven van fanfiction. Maar, soms gaat het wel te ver.
Bijvoorbeeld,

Het sturven van je verhaal naar een artiest
Het lijkt wel een verleidelijk idee om te doen, maar laten we eerlijk zijn, denk je echt dat deze persoon wilt lezen hoe hij intieme momenten deelt met een collega? Misschien wel in kleine gevallen, maar geen artiest is er echt blij mee als een fan het opstuurt.

Incest
Zoals ik al zei, het gaat soms te ver, ik ben een supporter van creativiteit en je mag doen wat je wilt, maar heel vaak wordt incest niet echt geaccepteerd door de lezers. Dan spreek ik vooral over de vader-dochter/zoon relatie. Het zogekende Baycest nemen we even als voorbeeld. Baycest is een combinatie van Gerard of Mikey Way met het dochtertje Bandit. Eerlijk gezegd, is dit heel fout. De meeste reacties die je op zo'n verhaal zou krijgen zijn negatief.
En je hebt ook natuurlijk broer op broer, nemen we als voorbeeld, Waycest. Dat zijn de hierin eerder vernoemde Mikey en Gerard Way. Dit wordt meer geaccepteerd door lezers, maar het is nog steeds verkeerd. Het zijn inderdaad onderwerpen die voor een geweldig verhaal kan zorgen, en spanning. De verboden relatie tussen twee broers die nooit geaccepteerd zou worden door de medemens.
Laat ik wél nog even herhalen: Het is fout om dit soort verhalen ze schrijven, maar creativiteit en het uitdrukken van je gevoelens is goed. Je mag natuurlijk zelf weten of je dit soort verhalen vind kunnen of niet en of je ze schrijft.

Ratings
Dan hebben we nog rated fanfiction. De meest voorkomende zijn, tot wat ik heb gezien, de ratings R, PG-13 en NC-17.
Hier leg ik alles even uit:
G: Goedgekeurd voor algemeent publiek. Dit wil zeggen dat er geen expliciete inhoudt in is en dat het zowel goed is voor driejarigen tot volwassen leeftijd zoals sterk taalgebruik en geweld.
PG: Bij de PG rating wordt gevraagd om voor jongere kinderen er eerst een ouder bij te halen, dan bedoel ik zo'n beetje kinderen under de 10 jaar. Het is alsnog niet zo heel erg expliciet.
PG - 13: Hier wordt streng gevraagd om een ouder te waarschuwen voor inhoudt die kinderen onder de dertien misschien als schokkend kunnen ervaren. Meestal gaat het dan om strenger geweld dan de PG rating, en soms houdt het ook licht seksueel materiaal in woording. Sterk taalgebruik is ook een deel hiervan.

R: Onder de zeventien wordt hier gevraagd om het bijzijn van een ouder. Soms bevatten deze verhalen sexueel content en sterk geweld.

NC- 17:Dit zijn dingen die niet bedoelt zijn voor kinderen on de 17 jaar. Gedetailleerd seksueel materiaal, sterk taalgebruik, geweld en ideologisch gevoelig materiaal zijn vaak deel van dit soort verhalen.

--Ik ben af en toe vergeten iets te noemen en in een bijvoorbeeld PG-13 of R rated verhaal hoeft niet meteen seksuele content te zitten, maar in iets met een rating hoger dan G zit in ieder geval iets wat jonger publiek als schokkend kan ervaren, hier ook onderdeel van zijn het ideologisch gevoelig materiaal zoals Automutilatie (zelf piniging), verkrachting, religieuze contenten en dingen zoals het ouija bord. Vergeet ook Geweld, bloed en verwonding niet. ---
Vaak negeren kinderen deze ratings, ik heb het zelf eerlijk gezegd ook gedaan en het is geen probleem, maar het kan soms leiden tot kinderen die de acties uitvoeren of aan iets blijven denken. Neem als voorbeeld het schelden. Het lijkt niet zo'n erg probleem, maar voor hevig taalgebruik kun je al geschorst worden. En op sommige sites kun je ook een ban verwachten mocht je verhaal aangegeven worden. Sommige sites hebben een volwassen inhoud knop die je aan kunt klikken en je kunt kiezen of je een waarschuwing wilt of het strict wilt hebben.

-Ik heb nog veel meer te zeggen over fanfiction maar dat doe ik niet-

Zelf lees en schrijf ik inderdaad ook fanfiction maar dit is gewoon om het even op te noemen. En ik verveel me dus ik doe dit.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen