Tijdens het kerstdiner op 1e kerst dag is mijn opa gestikt tijdens het eten, iedereen raakte in paniek... Tenminste, bijna iedereen ik lag namelijk half slapend op de tafel, ik werd pas een beetje wakker toen mijn ouders paniekerig naar de telefoon zochten om 112 te bellen, je zal maar net zien dat je op zó'n moment je mobieltje niet bij je hebt. Toen mijn stieftante de telefoon overnam van mijn moeder, omdat ze begon te huilen aan de telefoon, werden mijn broertje mijn nicht en ik naar boven gestuurd. Vanuit het slaapkamerraam van mijn oma keken we naar buiten hoe 1 politiewagen, 3 kleine ambulances en 1 grote aankwamen. Om de zoveel tijd kwam of mijn moeder of mijn oom naar boven om ons even in te lichten over hoe het ging beneden. Na een tijdje was hetgeen wat we te horen kregen 'hij heeft geen pols meer', dan raak je redelijk in paniek, maar ik had mijn handen wel vol aan mijn broertje kalm houden en af en toe mijn nicht een knuffel geven, ik ben redelijk goed in het omgaan met zulk soort situaties al het verdriet kwam er later pas uit. Na, nouja hoelang zou het zijn geweest, ongeveer 10-20 minuten denk ik, werd opa met de reserve brancard, de 1e ging halverwege de voortuin kapot, naar de ambulance gebracht. Tijdens de rit naar het ziekenhuis is hij nog twee keer gereanimeerd, daarna heeft hij nog een dag in het ziekenhuis gelegen, daarna hebben ze de machines stop gezet en is zijn lichaam overleden, hijzelf is op 1e kerstdag overleden, hij is toen voor een bepaalde tijd dood geweest en heeft het bewustzijn ook niet meer terug gekregen daarna.
Ook wil ik nog even iets zeggen over de ambulancebroeders die mijn opa geholpen hebben toen op 1e kerstdag, als die mensen er niet waren geweest was mijn opa ter plekke overleden, en hoewel het resultaat uiteindelijk hetzelfde was, respecteer ik die mensen heel erg en ik hoop dat ze nog een fijn oud en nieuw hebben gehad.
Ik mis mijn opa heel erg en ik hoop voor iedereen die dit leest en ook al die andere mensen dat je dit nooit hoeft mee te maken.

Reageer (4)

  • Lactare2

    (huil) OMG wat erg :(

    1 decennium geleden
  • ZoeyRedbird

    wat erg!!

    1 decennium geleden
  • KuroTenshi

    aaaaaaaaaaaw dat is echt HÉÉL zielig, precies op een feest waarop iedereen gelukkig samen is.

    mij favo opa is ook dood, gewoon plots een hartstilstand. Dat was echt heel hele grote schok, want dat was echt het laatste wat iedereen wel had verwacht. en de niet favo opa leeft nog >:(

    naja nu ga ik over mezelf vertellen, en daar ging het nu niet om. Echt heel veel sterke ermee, en ookal is hij niet meer fysiek bij je, in je hart blijft ie altijd ;)

    1 decennium geleden
  • IrishNialler

    Wow dat is heftig. Mijn opa is 10 jaar geleden aan een hartstilstand snachts overleden. Ik vind het altijd wel lief van die mensen dat ze dan andere helpen ipv bij familie te zijn. Wel erg dat je dit mee maakt in je eigen huis.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen